ZO kun je als vrouw een burn-out voorkomen

Het is 2008. Ik ben op het punt gekomen dat ik het verdriet van het overlijden van mijn moeder kan omzetten in iets positiefs. Ik ga mijn vak maken van de grootste levensles van mijn ouders. Ik ga mensen helpen. Ik word coach. Na een post-HBO opleiding Lifecoach ben ik er klaar voor. En hoewel ik het écht doodeng vind, doe ik het tóch: ik begin voor mezelf als coach.

In de eerste beginjaren valt het me op hoe vaak er vrouwen met stressgerelateerde problematiek tegenover me zitten. Ik wil weten hoe ik die vrouwen het beste kan helpen. In 2011 volgt dan nog een post-HBO opleiding Stresscounseling. Want ja, zo ben ik. Ik heb met mensenproblematiek te maken en wil zorgvuldig zijn en kwaliteit leveren. Dus ook na afronding van de opleiding verslind ik boeken. Ik volg webinars en een cursus orthomoleculaire voeding in relatie tot stressgerelateerde klachten. En met al die kennis en mijn praktijkervaring ontwikkel ik een traject wat uiterst effectief blijkt te zijn bij vrouwen met chronische stress en burn-out.

Worstelende vrouwen in mijn coachpraktijk

In mijn coachpraktijk merk ik dan dat het me vooral raakt als ik vrouwen zie worstelen.

✅
 • Save
 Met zichzelf.

✅
 • Save
 Met het hooghouden van al die ballen van werk, huishouden en gezin.

✅
 • Save
 Met hun vermoeide ik.

✅
 • Save
 Met hun grenzen kennen en erkennen.

✅
 • Save
 Met nee zeggen.

✅
 • Save
 Met het verslaan van die beren
?
 • Save
 op de weg.

✅
 • Save
 Met perfectionisme.

✅
 • Save
 Met een druk en overprikkeld hoofd.

✅
 • Save
 Met heftige stressklachten.

✅
 • Save
 Met het vaak nog onbegrepen begin van hormonale disbalans vanwege de (pre)menopauze.

✅
 • Save
 Met de lange weg terug als zij eenmaal een burn-out hebben.

Er zijn bepaalde gedragspatronen die ik bij die vrouwen steeds weer terug zie komen. Ook merk ik dat vrouwen bepaalde karaktereigenschappen hebben die niet helpen als je het bazinnetje wil zijn over stress. Sterker nog: veel vrouwen hebben bepaalde gedragspatronen en karaktereigenschappen die ervoor zorgen dat zij zélf nog meer schepjes doen op een al stressvol bestaan. 

?
 • Save

Schrikbarende cijfers burn-out bij vrouwen

Recent publiceerde de Volkskrant dat 15 procent van de Nederlandse vrouwen zegt een burn-out te hebben of te hebben gehad. Dat is gewoon 1 op de 6 vrouwen!

?
 • Save
Crap, dat is toch niet normaal, zó veel?

Een burn-out voorkomen: kan dat?

Ja, ja en nog eens ja. En ik weet precies HOE.

Ik weet waar je moet beginnen.

Ik weet waar echt iedere vrouw baat bij heeft als dit ingezet wordt bij stressklachten.

Ik weet ook precies wat je niet moet doen als je al gestrest bent.

Ik wil je leren om een beetje liever

?
 • Save
 voor jezelf te worden.

Dat het helemaal okay is om meer ruimte voor jezelf in te nemen.

We kunnen samen aan de slag om die typische vrouwenkenmerken tot jouw kracht te maken.

En ook je vrouwelijke denkkronkels komen aan bod.

Je gaat leren je grenzen te vinden én: (ieeeeeks

?
 • Save
) ze aan te geven (en ja ja, ook nog zó dat mensen je aardig blijven vinden).

Waarschijnlijk wil je ook weer lekker kunnen slapen.

?
 • Save

En zéker gaan we die hormonen van je een beetje kalmeren en balanceren.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar weet je?

Verandering van een onrustig en stressie leven begint altijd bij jou.
Alleen jij kunt ervoor kiezen om het nu écht anders te gaan doen.
Dus kies. 💪
Voor jezelf. GUN het jezelf. 🧡

Ik kan je in één sessie inzicht geven in HOE je ervoor staat en wat je te DOEN staat. 👇👇

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd