Zalmkoekjes van Jamie Oliver & Ingrid

Zalmkoekjes van Jamie Oliver & Ingrid

Zalmkoekjes, wie houdt er niet van? In het originele recept van Jamie Oliver worden gewone aardappels gebruikt. Ik heb de zalmkoekjes iets gezonder gemaakt door zoete aardappel te gebruiken. Echt superlekker en eenvoudig te maken. Go for it!

Recept Zalmkoekjes van Jamie Oliver & Ingrid

Zalmkoekjes van Jamie Oliver & Ingrid

25 minuten

Aantal: 6

Zalmkoekjes van Jamie Oliver & Ingrid

Zalmkoekjes met zoete aardappel van Jamie Oliver (& Ingrid).

Ingrediënten

  • Kies biologisch waar mogelijk
  • 180 gram zoete aardappels, geschild en in blokjes
  • 160 gram rode zalm uit blik
  • 50 gram verse doperwten
  • 10 gram volkoren bloem, plus nog wat extra om te bestuiven
  • 1 eidooier
  • 10-15 gram kokosolie
  • half bosje bieslook
  • rasp van 1 citroen
  • zwarte peper

Zo maak je het

  • Kook eerst de zoete aardappelblokjes voor 5 minuutjes
  • De laatste 2 minuten kook je de doperwten mee
  • Giet af en laat afkoelen
  • Laat de zalm uitlekken en verwijder eventueel graten
  • Doe de zalm in een kom
  • Rasp de citroen over de zalm
  • Knip de bieslook in kleine stukjes
  • Voeg de eidooier toe en de bloem
  • Voeg de bieslook en wat zwarte peper toe en meng alles goed
  • Stamp de zoete aardappel-doperwten en voeg het toe aan het zalmmengsel
  • Meng alles goed door
  • Verdeel het zalm-aardappelmengsel in 6 delen
  • Strooi de bloem op het aanrecht en op een bord en wrijf je handen ermee in
  • Maak met je handen viskoekjes van ongeveer 2 cm dik
  • Leg ze op het bord en bestuif de viskoekjes met nog wat bloem, zodat het niet aan elkaar plakt
  • Smelt de kokosolie in een pan met anti-aanbaklaag
  • Bak de zalmkoekjes op een middelmatig vuur, ongeveer 3-4 minuten per kant
  • Voorzichtig omkeren met behulp van een spatel
  • Serveer de zalmkoekjes met wat partjes citroen en nog wat bieslook

Heerlijk met een groene salade! Enjoy!

 

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd