Warme salade met kikkererwten en champignons

Warme salade met kikkererwten en champignons

Inmiddels zijn we een paar dagen onderweg met de Challenge Eat, Move, Relax, Happy! De deelnemers aan de Challenge krijgen de eerste 14 dagen elke dag een lekker recept. Gisteren zag ik in de bijbehorende Facebookgroep Gezond Leven de foto’s voorbij komen van de Italiaanse groenteschotel uit de oven. Echt leuk om te zien! De recepten zijn niet al te ingewikkeld, om toch vooral maar te laten zien dat snel iets bereiden niet hand in hand hoeft te gaan met ongezond!

Vandaag doe ik daar nog een gezond schepje bovenop. Een warme salade met mega veel groenten en ook nog makkelijk gemaakt!

Warme salade met kikkererwten en champignons

40 minuten

Aantal: 1

Warme salade met kikkererwten en champignons

Warme salade met kikkererwten en champignons, heeeel erg gezond én lekker.

Ingrediënten

  • 100 gram kikkererwten
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 1 eetlepel kokosolie om in te bakken
  • 2 gekookte eieren
  • salade (verrassend!)
  • zwarte peper en Keltisch zeezout

Zo maak je het

  • Eerst de kikkererwten. Je kunt ze uit blik of pot nemen (want dat scheelt tijd), maar lees dan het etiket als je suiker (of andere onnodige toevoegingen) wilt vermijden. Zelf heb ik gedroogde kikkererwten, omdat dit de meest gezonde keuze is. Ik heb meestal wel wat gekookte kikkererwten in de koelkast staan, zodat ik het in mijn werkweek makkelijk (en snel) kan pakken voor hummus of door de salade. Gedroogde kikkererwten moeten eerst 8 uur weken in water (zodat het fytinezuur kan worden afgebroken door het enzym fytase. Fytinezuur verstoort de opname van voedingsstoffen). Daarna moeten de kikkererwten nog zeker een uur gekookt worden (volg de aanwijzingen op je verpakking). Zo, dan begrijp je nu waarom het handig is om kikkererwten gekookt in je koelkast te hebben staan.
  • Kook de eieren voor een minuutje of 5.
  • Smelt de kokosolie in de pan en fruit het uitje even zachtjes aan.
  • Boen de kastanjechampignons schoon en snijd in grove stukken.
  • Voeg de kikkererwten toe.
  • Voeg als laatste de tomaten toe, in stukjes gesneden.
  • Laat even een paar minuutjes pruttelen.
  • Maak op smaak met de peper en het zeezout.
  • Pak een gezellig schaaltje en leg er wat salade in.
  • Voeg het mengsel van kikkererwten toe.
  • En eet je salade warm op. Anders zou het geen warme salade zijn natuurlijk. 😉

Warme salade kikkererwten champignons

Warme salade kikkererwten champignons

 

Meer van dit soort makkelijke en gezonde recepten nodig? Ik heb er 40 voor je verzameld voor een (tijdelijk) enorm mooi prijsje in het E-book 40 Gezonderie Recepten.

 

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd