Voor vrouwen: 8 dingen waar je man gelukkig van wordt

Voor vrouwen: 8 dingen waar je man gelukkig van wordt
  • Save

Eerder schreef ik het artikel Voor mannen: 8 dingen waar je vrouw gelukkig van wordt. Ik zag dat er steeds meer mensen op de site belandden nadat zij “Hoe maak ik mijn vrouw gelukkig” geGoogeld hadden. Daar word ik dan weer gelukkig van. ūüôā Het artikel schreeuwt eigenlijk om een vervolg. Dus vrouwen opgelet, dit zijn ze:

8 Dingen waar je man gelukkig van wordt

#1: Stop met zuchten en zeuren

Persoonlijk vind ik dit de meest irritante eigenschap van vrouwen. Zeuren. Je kunt zeuren herkennen aan het meestal hand-in-hand gaan met een zucht. Of wegdraaiende ogen. Zelfs met deze wetenschap betrap ik soms ook mezelf erop. En wat wij vrouwen dan vervolgens zeggen is:

Ja maar, hij doet niet wat ik vraag.

Boring. Hij is Google niet. Stop ermee. Niets “ja, maar”. Kies een andere manier om te krijgen wat je wilt. Zoals deze:¬†Benoem wat hij w√©l doet. Wat je fijn vindt. Wat hij goed doet. Dat geeft ineens een heel andere dynamiek. Misschien gaat je man zelfs wel wat meer moeite voor je doen. Misschien, hoor! Hij blijft wel een man natuurlijk.

#2: Spreek duidelijke mannentaal 

Weet je nu n√≥g niet dat het geven van een hint doorgaans niet door mannen wordt opgemerkt? Nee, ze snappen er niets van dat wij spullen op de trap neerleggen “zodat hij ziet dat het mee naar boven moet”. Als hij er overheen kan stappen, doet hij dat gewoon. Duidelijk moet je zijn!

Niet zo:

Waarom moet ik iedere week w√©√©r zeggen dat jij de container aan de weg moet zetten terwijl dit toch elke week weer opnieuw moet en ik begrijp gewoon niet dat jij dit niet uit jezelf kunt doen bla bla bla….

Maar zo:

Wil jij de container aan de weg zetten?

En niet zo:

Vandaag ben ik waarschijnlijk laat thuis en ik heb het zo zwaar en ik ben zo druk en ik red het allemaal niet om dan OOK nog eens te koken voor het hele gezin en waarom moet ik dat toch altijd doen terwijl ik al zo druk ben bla bla bla…

Maar zo:

Kook jij vandaag?

Snappie?

#3: Zet jouw behoeftes voorop

De reden is simpel: de kans is groot dat je als vrouw zijn behoeftes en/of die van je kinderen voorop zet. Want hey, zo zijn wij vrouwen. Zorgen. Helpen. Geven. Heel waarschijnlijk heeft jouw man dat totaal niet in de gaten. Ik weet een betere optie. Je zet vanaf vandaag jezelf op de eerste plaats. Want hoe beter het met jou gaat, hoe beter het met je man (en gezin) gaat. En als het goed met jou gaat, wordt er minder gezeurd. Win-win-win.

#4:¬†Zeg niet “we moeten praten”

Want het kan zo maar zijn dat je man direct in de stress schiet. Vlekken in zijn nek. Zweethandjes. Oh gatver, ze wil praten! Niet doen. De kans is bovendien groot dat hij met allerlei oplossingen komt waar je toch niets mee kunt. Daar hebben we immers vriendinnen voor, om onze problemen mee te bespreken. Ja, toch?

Natuurlijk wil je soms praten met je man. Maar je moet het gewoon niet zo benoemen. Je kunt het beste wachten op een goed moment. Als de stemming goed is. Als er rust en ruimte voor oprechte aandacht is. Dan benoem je Рquasi onschuldig Рkort en krachtig (zie #2) wat je wilt.

Voor vrouwen: 8 dingen waar je man gelukkig van wordt
  • Save

#5: Probeer hem niet te veranderen

Het lijkt de favoriete bezigheid van veel vrouwen: je stapt in een relatie en na een tijdje ontdek je dat hij toch wat minpuntjes heeft. Wij vrouwen kunnen dan nog eens met onze vriendinnen gniffelen “dat we dat er nog wel uit krijgen”. Vervolgens gaan we kneden, sjorren en trekken tot hij meer het ideaalbeeld benadert. Wat dat dan ook moge zijn. Maar weet je? Echte liefde gaat er niet om dat je man of je relatie perfect is. Dat willen we misschien wel, maar is het re√ęel? Is het niet re√ęler om te verwachten dat je man ook zijn ditjes en datjes heeft die misschien iets minder fabulous zijn? Heb je die zelf ook niet misschien¬†en is dat niet gewoon het √©chte leven?

Als je écht van je kerel houdt, mag hij zijn wie hij is.

#6: Spreid met enige regelmaat de beentjes

Je begrijpt: ik heb het nu niet over een yoga-oefening. En ik ken ook al je bezwaren. Te moe. Hoofdpijn. Geen zin. Maar soms moet je zin maken. Zeker als je relatie al de grens van fladders en buikkriebels gepasseerd is: blijf ze spreiden die beentjes. Waarschijnlijk gaat dit artikel je hierbij helpen.

#7: Laat zien dat je van hem houdt

Uiteindelijk wil jouw kerel zich ook gewoon gewaardeerd voelen. En of het nou in woorden is of in gebaren: laat gewoon zien of horen dat je van hem houdt. Krijgt ie een goed gevoel van. Gewoon doen.

#8: Laat hem het mannetje zijn

Even als vrouwen onder elkaar: vaak zijn wij gewoon de baas in de relatie. Maar dat is nou nét iets waar we het niet over moeten hebben. Jouw man wil gewoon het mannetje zijn. Dus gééf hem ook het gevoel dat hij het baasje mag zijn in jullie relatie. Wij weten wel beter wie er écht de broek aan heeft. Maar ssst, daar gaan we het niet over hebben natuurlijk.

Tot slot 

Is er sprake van serieuze relatieproblemen en voel je TOCH die behoefte om te praten met manlief? Lees dan eerst dit artikel over het aanpakken van je Relatieproblemen. 

Mannen: Deel dit bericht Рal dan niet mét hint Рop Facebook.

Vrouwen: Deel dit bericht Рal dan niet mét hint Рop Facebook.

  • Save

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd