Voor mannen: 8 dingen waar je vrouw gelukkig van wordt

Voor mannen: 8 dingen waar je vrouw gelukkig van wordt
  • Save

Zo, beste, stoere, leuke man. Leuk dat je even de tijd neemt om dit te lezen. Dat deze titel je triggert om erop te klikken, zegt al iets. Je wilt natuurlijk weten wat je kunt doen om je vrouw gelukkig te maken of te houden. Misschien hoop je zelfs iets te lezen waarmee je de relatie kunt herstellen of verbeteren.

Het kan ook zijn dat je vrouw of vriendin deze link met je gedeeld heeft. Of – zo zijn wij vrouwen – dat ze het gedeeld heeft op Facebook met de verwachting dat je de hint begrijpt. In dat geval heb je alle (ik herhaal: alle) reden om dit aandachtig te lezen. Slurp het op. Denk na. Schrijf het op. Alles. Go for it.

8 Dingen waar je vrouw gelukkig van wordt

#1: Waardering

Wij haten het als je ons voor lief neemt. In de meeste langdurende relaties slaat de sleur wel een keer toe. Alles is wel een keer voorbijgekomen, je kent elkaar door en door. Het kabbelt en je denkt als man dat er geen vuiltje aan de lucht is. Het kan lange tijd goed gaan. Zolang ons zorg-gen nog aanstaat (lees: als er kinderen in huis zijn), kunnen wij vrouwen dit nog redelijk aan. Maar oh wee als we op middelbare leeftijd komen. De kinderen vliegen uit. Het zorg-gen wordt uitgeschakeld. Wij gaan beter voor onszelf zorgen (al was het alleen maar om de tand des tijds zo lang mogelijk buiten de deur te houden). De gedachte “Is dit het nou?” gaat eens door onze gedachten heen. En manlief? Die ligt op de bank mét afstandsbediening, gniffelt bij de volgende grap van ene mijnheer Derksen, laat een boertje en vraagt tegelijkertijd of je nog een biertje mee kunt nemen als je toch in de keuken komt.

Omdat je een man bent, herhaal ik het nog een keer: wij haten het als je ons voor lief neemt. Wij zijn geen meubelstuk en wensen zo niet behandeld te worden. Wij willen opgemerkt worden voor onze shinende kwaliteiten. Wij willen horen dat je dol bent op onze warmte en gezelligheid die we in huis verspreiden én wat wij doen voor jou. Wij willen waardering voor wat we wel en niet zijn of plat gezegd: steek eens een veer in onze bips.

Dus doe eens gek en laat zo af en toe eens blijken dat je je vrouw waardeert. Dat wij weten: “Hij merkt het (of mij) op”. Pers het er desnoods uit, of – als dat lastig is – schrijf het op een briefje: “Lief dat je altijd zo heel veel doet voor mij/ons”. Dan worden wij echt warm van binnen.

In mannentaal: spreek je waardering uit. Je bent nu 1 stap dichter bij seks.

#2: Complimentjes

Als er voor een man nog iets te veroveren valt, kost hem dit geen enkele moeite: complimentjes geven. Het zal vast iets hormonaals zijn. Maar oh wee, als de buit eenmaal binnen is. Je denkt wellicht dat “ze nu wel begrijpt dat ze mooi is of van die prachtige, blauwe ogen heeft”. Want hey: dat heb je toch wel vaak genoeg gezegd? Hint: denkfout. Het doorsnee vrouwenhart wordt graag verwarmd met oprechte complimentjes over hoe goed ze eruit ziet. Ze wil niets liever dan blijven horen dat je haar nog nét zo mooi vindt als vroeger. Dat de jaren haar écht ZO goed doen. En oh: als wij vragen of we een dikke kont hebben? Keihard liegen dat het de mooiste billen zijn op deze aardbol. Eigenlijk geldt dit voor ALLE vragen die over ons uiterlijk gaan! Enige aarzeling in je antwoord is funest. Geef haar het gevoel dat ze de allermooiste is.

In mannentaal: strooi met complimentjes en benoem met enige regelmaat alles wat je mooi vindt aan je vrouw. Je bent nu 2 stappen dichter bij seks.

#3: Zet haar behoeftes voorop

De reden is simpel: de kans is groot dat je vrouw jouw behoeftes en/of die van je kinderen voorop zet. Vaak vergeet ze daar haar eigen behoeftes bij. En daar kun jij mooi op inspringen. Heb jij zo’n vrouw die jouw behoeftes voorop stelt? Dan kun je punten scoren door haar behoeftes belangrijker te maken. Hoe? Door te vragen wat zij wil.

In mannentaal: stel vaker de vraag: ‘Wat vind jij fijn?’. Je bent nu 5 stappen dichter bij seks.

#4: Luister (en laat de oplossingen achterwege)

Verschiet je van kleur als ze de magische woorden spreekt ‘We moeten praten.’? Weet je waar wij vrouwen heel vaak tegenaan lopen bij het mannenvolk? Vaak willen wij praten (sorry), maar wij zitten meestal niet te wachten op de oplossingen die je dan aanreikt. Die bespreken we namelijk liever met onze vriendinnen. Ja, je denkt als een man en ja, je duikt meteen in de pragmatiek om problemen op te lossen. Maar weet je wat wij vrouwen dan vaak veel belangrijker vinden? Dat je écht luistert. Een aai over onze bol. Oogcontact. Een arm om ons heen. We willen ons begrepen en gehoord voelen. Meestal ontdekken we gaandeweg ons gebrabbel onze eigen oplossingen wel. En zo niet, dan kun je altijd eerst nog vragen wat ze precies verwacht van je.

In mannentaal: luister. Aai. Knuffel. Vraag of ze van jou een oplossing verwacht. Je bent nu 6 stappen dichter bij seks.

Voor mannen: 8 dingen waar je vrouw gelukkig van wordt
  • Save

#5: Vertel dat je van haar houdt

Klinkt simpel hè. Maar doe je het ook? Hoe langer de relatie duurt, des te meer wordt juist dit verzwegen. Misschien denk je dat ze het wel weet. Misschien heb je het al duizend keer gezegd. Misschien denk je dat zij het niet nodig heeft. Zal ik je een geheimpje verklappen? Wij vrouwen – ook het zelfstandige, stoere, kijk-mij-eens-type – willen niets liever dan dat je blijft zeggen en herhalen dat je van haar houdt. Het is de kortste weg naar haar hart en een brandend liefdesvuurtje. Ook – of misschien juist vooral – als je lang bij elkaar bent.

In mannentaal: zeg, schrijf, app, tag, whatever met enige regelmaat dat je van haar houdt. Je bent nu 15 stappen dichter bij seks.

#6: Verras haar 

Wij vrouwen zijn niet zo ingewikkeld als jij denkt. Stiekem zijn we nog steeds van de onvervalste romantiek. Met verrassingen kun je dan ook dikke bonuspunten scoren (en wie weet waartoe dat kan leiden!). Dat kan in allerlei vormen, maar vooral is het dan belangrijk dat je weet waar je haar blij mee maakt. Want niets zo irritant als een man die consequent jarenlang met de verkeerde kleur bloemen thuis komt (ik wil geel, verdikkie!). Sterker: dat kan je zelfs weer wat bonuspunten schelen. Verrassingen die goed scoren: samen uit eten, bloemen (wel graag haar lievelingskleur en lievelingsbloemen), sieraden, liefdesbrief, weekendje weg (zonder te verklappen waar naartoe) en theaterbezoek. De ultieme verrassing: leg een jurkje klaar, al dan niet met nieuwe sieraden erbij én een lief briefje: “Uit eten om 19 uur, trek dit aan en zorg dat je om 18.30 uur klaar bent. Love you, xxx.” Hier smelten wij vrouwen van.

In mannentaal: verras haar. Je bent nu 20 stappen dichter bij seks (afhankelijk van de keuze van je verrassing).

#7: Neem taken over

Het kunnen van die kleine dingetjes zijn. De was een keer ophangen. Je rommel opruimen (!). Het koken overnemen terwijl je voor vrouwlief een glaasje wijn inschenkt. De vaatwasser uitruimen. De zorg voor de kinderen overnemen, zodat zij wat quality time kan nemen voor zichzelf of met vriendinnen. Voor ouders met jonge kinderen, als je groots wilt scoren: neem de zorg over als de kleine wakker wordt en laat haar een nacht doorslapen.

In mannentaal: spreek de magische woorden “Kan ik iets voor je doen?”.  Je bent nu 21 stappen dichter bij seks (herhaal dagelijks als je meer stappen nodig hebt).

#8: Oprechte aandacht

Ja, ja, ik weet het: je bent druk. Misschien zelfs te druk. Met werk, taken, verantwoordelijkheden, je smartphone. Je vrouw praat tegen je en je antwoordt met brommen of hummen. Je hoort wel, maar je luistert niet. De oprechte aandacht voor je vrouw schiet er soms bij in. Dat wat er echt toe doet of dat wat haar écht bezig houdt… je weet het misschien op grote lijnen. Maar weet je? Het gaat niet om tijd. Het gaat om prioriteit. Maak tijd.

In mannentaal: maak tijd voor je vrouw. Zorg voor quality time samen. Kijk haar aan alsof je haar voor het eerst ziet. Vraag hoe het met haar gaat en wat haar bezig houdt. Je bent nu 25 stappen dichter bij seks.

Tot slot 

Vrouwen: ja, we moeten nou eenmaal alles voorkauwen. Deel dit bericht – al dan niet mét hint – op Facebook.

Mannen: doe net of je dit niet gelezen hebt, gebruik niet de social share buttons. Ga aan de slag!

Disclaimer: de in dit artikel beschreven suggesties bieden geen garantie voor seks. Dat is verder aan jou. 

Voor mannen: 8 dingen waar je vrouw gelukkig van wordt
  • Save

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd