Volkoren citroenkoekjes met sesamzaad

Volkoren citroenkoekjes met sesamzaad

Soms wil je gewoon een koekie, toch? Als ik te druk ben, scharrel ik net als jij dan rond in de supermarkt. Op zoek naar een verantwoord koekie. Het is onbeschrijflijk hoe veel soorten koekjes je dan kunt vinden. In mijn relatief kleine supermarkt zijn het er misschien al wel honderd. Misschien zelfs meer. Je zou toch denken dat daar dan één redelijk verantwoord koekje tussen te vinden is. Maar nee hoor. Wat mij vooral opviel, is dat er ook zo veel biologische koekjes te vinden zijn. Maar weet je.

Biologisch wil niet altijd zeggen dat het gezond is.

Nog steeds volop (riet)suiker, fructosestroop en ga zo maar door. De voedselproducenten en supermarkten ruiken geld in de termen “natuurlijk”en “biologisch”. Laat je niet foppen.  😎

Je begrijpt, ik vertrok zonder koekjes. Ik heb mijn diepe verlangen naar koekjes gestild met deze zelfgebakken Volkoren Citroenkoekjes met sesamzaad.

Recept Volkoren Citroenkoekjes

Volkoren citroenkoekjes met sesamzaad

45 minuten

Aantal: circa 12-14 stuks

Volkoren citroenkoekjes met sesamzaad

Volkoren citroenkoekjes met sesamzaad #nomnom

Ingrediënten


  • Kies biologisch waar het kan

  • 120 gram speltmeel volkoren

  • rasp van 1 citroen

  • 50 gram kokosbloesemsuiker

  • 2 theelepels kaneel

  • 25 gram sesamzaad

  • 1 theelepel vanilla aroma

  • 70 gram roomboter

  • 1 eidooier

  • snufje Keltisch zeezout

Zo maak je het


  • Oven voorverwarmen op 160 graden (elektrisch)

  • Doe het speltmeel, de kokosbloesemsuiker met het kaneel en het sesamzaad en een snuf zeezout in een kom

  • Schep door elkaar

  • Denk aan al die koekjes die je straks op kunt smikkelen 🙂

  • Voeg 1 theelepel vanilla aroma toe

  • Rasp de schil van een citroen erdoor

  • Voeg de eidooier toe

  • Snijd de boter in klontjes boven de kom

  • Hierna kun je het deeg kneden tot het een deegbal is

  • Leg een vel bakpapier op de ovenplaat

  • Draai nu balletjes (ongeveer de grootte van een pingpongbal) en druk deze met je vingers uit op de bakplaat

  • Zorg dat ze allemaal van gelijke dikte en grootte zijn

  • Bak voor ongeveer 30-35 minuten

Smikkelen maar!

Ook zo’n zoete troela?

Download je g.r.a.t.i.s. Suikervrij Receptenboek!

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd