Training Vitaal Leiderschap

the mindful way

Voor leiders die van beweging houden


Wil jij graag leidinggeven vanuit je hart, maar wel succesvol en effectief? Wil jij ontdekken waar jouw kernkwaliteiten liggen en welke leiderschapsstijl bij jou past? Lijkt het je interessant om dit te doen met een training die je écht in beweging krijgt? En waar je niet in een zaaltje zit waar jouw energie leegloopt, maar waar je 90% van de tijd buiten bent! Dat maakt deze training uniek. Je gaat niet kijken en luisteren, maar echt aan de slag met praktische oefeningen die jou gelijk inzicht geven en vooral ook heel veel energie, zodat je gelijk na de training het geleerde in de praktijk kunt brengen.


Lekker buiten in de natuur in beweging

Deze training wordt gegeven in de béste trainingsruimte die we konden vinden; buiten in de prachtige natuur van het Sonsbeekpark in Arnhem. 

Mindfulness met 2 voeten op de grond

Maar er is meer wat het anders maakt. Deze training combineert theoretische kennis met oefeningen uit de mindfulness. Dat maakt het niet zweverig, maar met 2 voeten op de grond juist lekker concreet. Je leert hoe je kunt groeien in Vitaal Leiderschap door te DOEN.

Coaching voor effectieve implementatie

Dat ‘doen’ komt ook weer terug na afloop van de training, want dan ga je natuurlijk aan de slag met de implementatie van Vitaal Leiderschap. Om je hierin daadwerkelijk te ondersteunen, bieden we 1-op-1 coaching aan voor effectieve implementatie.

  • Save
the mindful way

Voor Wie

Onze training is geschikt voor leidinggevenden & managers die leiding (willen) geven op basis van autonomie, verbinding en competenties, gebaseerd op de zelfbeschikkingstheorie én die dit willen combineren met de vrijheid van buiten zijn in beweging! Maar ook als je wil doorgroeien naar een leidinggevende functie sluit deze opleiding goed aan om je te ontwikkelen tot een ware Vitaal Leider. 

Waarom 

Een vitaal leider zorgt ervoor dat zijn/haar medewerkers maximaal gemotiveerd aan de slag te gaan en daarmee optimaal presteren. Gemotiveerde medewerkers komen zelf in beweging, zonder ze achter hun broek aan te hoeven zitten, ze te verleiden met een beloning of ze te controleren. Motivatie stuurt gedrag en zet mensen in beweging. 

Wanneer

Vooralsnog zijn de volgende trainingen gepland: 

Data: Locatie  Aanmelden

28 en 29 maart 2023 (de training in groepsverband)

12 april en 10 mei 2023 (twee individuele coachingssessies) 

Arnhem Aanmelden voor deze opleiding

05 en 06 juli 2023 (de training in groepsverband)

18 juli en 6 september 2023 (twee individuele coachingssessies) 

Arnhem Aanmelden voor deze opleiding

19 en 20 sept 2023 (de training in groepsverband)

03 okt en 17 oktober 2023 (twee individuele coachingssessies) 

Arnhem Aanmelden voor deze opleiding

 

Waar 

Deze training wordt gegeven in de béste trainingsruimte die we konden vinden; buiten in de prachtige natuur van het Sonsbeekpark in Arnhem. 

Kosten

De kosten voor de tweedaagse Training Vitaal Leiderschap – The Mindful Way inclusief 2 individuele coaching sessies bedragen € 1.695 (vrijgesteld van BTW). Maak je gebruik van het STAP-budget? Dan wordt er € 1.000 verrekend met de factuur. 

 

Meld je meteen aan

Je kunt je voor deze training inschrijven via MROI Nederland en kunt hiermee gebruik maken van het STAP-budget.


De trainers

  • Save

Ingrid Dirks

Ingrid is trainer en coach op leiderschap en vitaliteit binnen haar bedrijf Mindfulmore. Zij neemt haar deelnemers en coachees letterlijk mee in beweging. Haar motto is ‘Als je beweegt ontstaat er ruimte, in je hoofd, je lijf en in je hart’. 

Daarnaast is zij interim programma manager “gezond bewegen” bij Duurzaam Gezond Inzetbaar (DGI) Defensie. Ingrid heeft 22 jaar als leidinggevende binnen Defensie gewerkt, op operationeel, tactisch en strategisch niveau, waarvan een deel als militair. 

Ingrid is hands-on, pragmatisch, extravert en energiek! Kan goed schakelen tussen hoofd en hart en staat met beide voeten op de grond. Ingrid werkt vanuit de zelfdeterminatietheorie (ZTD) en het systeem van de innerlijke familie.

Lekker actief bezig zijn in de buitenlucht, daardoor hou je de focus erbij. ~ Centraal Beheer Achmea

Ingrid Prent

Ingrid is een ervaren trainer en coach met de expertise stressmanagement binnen haar bedrijf De Gezonderie. Haar motto is ‘Alleen als je daadwerkelijk regelmatig in beweging komt, ontstaat er ruimte voor duurzame gedragsverandering’.

Hiernaast is zij werkzaam als interim Vitaalcoach voor Fit@NP bij de Nationale Politie, eenheid Midden-Nederland. Binnen een team van andere Vitaalcoaches ondersteunt en coacht zij de medewerkers van de Politie om de regie terug te nemen met de volgende aandachtsgebieden: eet – denk – beweeg – slaap je fit.

Ingrid staat graag met beide voeten op de grond en wil mensen inspireren om het vooral eens vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Oplossingsgerichtheid, rust en positiviteit zijn een aantal kwaliteiten die haar beschrijven.

  • Save

De trainers zijn heel enthousiast, boordevol kennis en hebben een prettige manier van uitleggen. Rustig, maar wel to the point ~ Centraal Beheer Achmea

Vitaal Leiderschap – the mindful way!

Deze training is gebaseerd op het concept van Mindful Run® waarin de unieke combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en bewegen leiden tot een vitaler leven. 

Als leidinggevende is het belangrijk dat je open staat voor je medewerkers en uit iedere medewerker het maximale potentieel kunt halen. Aanwezig zijn in het huidige moment, zonder oordeel, is hiervoor een basisvoorwaarde. In deze training ontdek je je eigen saboteurs en leer je hoe je mindfulness kunt toepassen om het maximale uit jezelf en je medewerkers te halen als vitaal leider.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Vitaal Leiderschap – the mindful way – laat je kennis maken met jezelf en hoe mindful jij in het leven staat. De training leert jou kritisch te luisteren naar je lichaam en geest. Jij wordt je bewust van je gedachten én de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te zijn maak je je hoofd leeg en heb je ruimte voor alles wat zich aandient. 

Ademhalingstechnieken toepassen haalt het maximale rendement uit je ademhaling. Vaak ademen we verkeerd, waardoor je te veel energie verbruikt. Binnen Vitaal Leiderschap – the mindful way leggen we uit welke effecten een gezonde ademhaling heeft. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond. In deze training komt de link tussen vitaliteit, stress en ademhaling uitgebreid aan bod.

De combinatie van buiten bewegen met oefeningen die gaan over communicatie, bewustwording, vertragen, ademhaling, focus, concentratie, loslaten en vertrouwen, geven inhoud aan het zijn van een vitaal leider. Ervaar je autonomie, voel de verbinding en laat je competenties zien… dát is Vitaal Leiderschap – the mindful way!

Vernieuwend; buiten bewegen en uit laagdrempelige oefeningen een boodschap halen. ~ Centraal Beheer Achmea

  • Save

Return of investment Training Vitaal Leiderschap

Verhelderend

Je krijgt inzichten over eigen vitaliteit in je rol als leidinggevende en waar er ruimte is voor verbetering.

Vernieuwend 

Je krijgt de tools in handen waarmee je de duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van jouw team/werknemers naar een hoger niveau kunt tillen.

Verbindend

Je kunt een veilig klimaat scheppen waarin je werknemers kunt begeleiden en inspireren om stappen te nemen voor verbetering van vitaliteit.


Inschrijven

 

Maak gebruik van € 1.000 korting via het STAP-budget. Inschrijving voor deze training verloopt via MROI Nederland.

Klik op de button om je direct in te schrijven


De training Vitaal Leiderschap is een samenwerkingsverband tussen MROI, Mindful & More en De Gezonderie

 

  • Save