Stressvrije voeding: 10 recepten voor meer energie

Stressvrije voeding: 10 recepten voor meer energie
  • Save

Ze komt binnen voor de eerste sessie. Ik noem haar even Susan. Gestrest, vermoeid en ten einde raad. Want Susan weet écht voor geen meter hoe dit ooit nog goed kan komen. Haar nachtrust is ver te zoeken en naast de vermoeidheid, is migraine één van haar voornaamste klachten. In deze eerste fase van het traject richten we ons op het herstellen en opbouwen van energie. Dat begint bij de basis, je lifestyle, dat wat je dagelijks doet. Ik vraag Susan onder andere naar haar voedingspatroon. We bespreken een paar simpele aanpassingen voor de komende weken:

  • ze gaat cafeïne en cola light vervangen door water
  • ze gaat minderen met geraffineerde koolhydraten en deze vervangen door volwaardige koolhydraten met meer groente en fruit
  • ze laat de wijntjes even staan 😅
  • ze gaat aan de slag met ademhalings- en ontspanningsoefeningen

Toen ik Susan zag voor de 2e sessie, had ze al aanzienlijk beter geslapen. Maar weet je wat nog mooier is? Ze heeft sindsdien geen migraine-aanval meer gehad. Haar herstel verloopt vlot en goed. Dat is toch gewoon supercool, zeg. 😎

Voeden in plaats van vullen

Er zijn veel mensen die willen herstellen van vermoeidheid en stressklachten bij wie het herstel onnodig traag gaat. Of erger, dat ze helemaal niet (meer) goed herstellen. Te vaak wordt vergeten dat herstellen van vermoeidheid, stressklachten of een burn-out vooral gepaard moet gaan met gezonde voeding en voldoende beweging. Doorgaans is dat ook niet wat je bij de reguliere hulpverlening als inzicht meekrijgt. Maar weet je?

Shit eten is je shit voelen.

En als je lijf al het een en ander te verduren heeft, is het misschien wel slimmer om het te voeden in plaats van te vullen. Zodat je basis op orde komt en je lijf en hersencelletjes weer gezellig gaan functioneren zoals het hoort. Wel zo handig als je wilt herstellen van zoiets heftigs als vermoeidheid, stressklachten of een burn-out.

Shitvoeding: wat is het? 

Geraffineerde koolhydraten (suiker!), light producten, vruchtendranken, chips, koekjes, ijsjes, gefrituurd eten, cafeïne, alcohol, kant-en-klare meuk.

Stressvrije voeding: wat is het?

Eten zoals het bedoeld is. Vers, bij voorkeur biologisch. Vooral groenten en fruit, peulvruchten, noten en zaden, volwaardige koolhydraten, volkoren granen, zuivel, vis. Meer plantaardig, minder vlees.

10 Recepten voor meer energie

Anyway. Daarom lanceer ik dit artikel voor je met 10 recepten voor meer energie. Voeding die hand-in-hand gaat met herstel van vermoeidheid en stressklachten. En: het is nog onwijs lekker ook! Met een beetje geluk komt er nog een pop-up tevoorschijn waarmee je de recepten als E-book kunt downloaden. 😉 Onderaan dit artikel kun je ook even kijken wat je nog meer kunt doen bij stressklachten. Zet ‘m op. 💪

Bananenbrood met chocolade bites

Bekijk het recept hier.

Goddelijk lekker bananenbrood.

Gezonde vegetarische macaronischotel

Bekijk het recept hier.

Hmmmmm Macaronischotel uit de oven. Vegetarisch, loaded met groenten en übergezond!

Homemade groenteburger

Bekijk het recept hier.

Stoere groenteburger die je hamburger doet verbleken.

Notenbrood van Jamie & Ingrid

Bekijk het recept hier.

Een heerlijk en gezond notenbrood van Jamie Oliver (en een beetje van Ingrid). Suikervrij en vol met gezonde vitamientjes en vezeltjes! Nomnom!

Chocolade vanille bessen trifle

Bekijk het recept hier.

Geen geraffineerde suiker en lékker joh!

Mac n cheese bloemkoolmuffins

Bekijk het recept hier.

Mac n Cheese Bloemkoolmuffins
  • Save

Mac n Cheese Bloemkoolmuffins. Om je vingers bij af te likken!

Notenmuesli

Bekijk het recept hier.

Lekkerrr met Griekse yoghurt!

Zalmkoekjes

Bekijk het recept hier.

Zalmkoekjes, heerlijk met een groene salade.

Kokosyoghurt fruitijsjes

Bekijk het recept hier.

En niet lachen om mijn boze bui! 😅

Risotto met asperges en tonijn

Bekijk het recept hier.

Risotto met asperges nomnomnom

Wat je nog meer kunt doen bij stressklachten

Kort en krachtig: ik kan je in één sessie precíes vertellen HOE je ervoor staat en wat je eraan kunt DOEN. 

Of wil je liever eerst eens kijken wat ik over stress te melden heb? Laat onderstaand je gegevens achter, klik op Aanmelden en je ontvangt het Gratis E-book Stressvrije Voeding én een serie van 11 e-mails waarin ik je precíes vertel hoe dat toch zit met stress bij vrouwen. 

Gratis E-book Stressvrije Voeding

  • Save

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd