Rozemarijn knoflookbrood van amandelmeel

Rozemarijn knoflookbrood van amandelmeel

Een tijdje terug deed ik een belofte. Ik maakte Uiensoep (ja, die van Jamie & Ingrid). En daarbij beloofde ik een nieuw recept voor Rozemarijn Knoflookbrood van amandelmeel. Ik heb een recept van Food Matters gebruikt en dat nog een beetje opgeleukt. Het is een eenvoudig te maken brood en als je gewoon doet wat er staat, kan het niet mislukken! 

Ik zou bijna vergeten te zeggen dat het glutenvrij is. En of je nou wel of geen fan bent van glutenvrij… dit brood laat je buik(je) niet opblazen.

Rozemarijn knoflookbrood van amandelmeel

50 minuten

Totale bereidingstijd: 50 minuten

Aantal: 4 tot 8

Rozemarijn knoflookbrood van amandelmeel

Rozemarijn knoflookbrood van amandelmeel. Lekker met bruschetta.

Ingrediënten

    Rozemarijn knoflookbrood
  • 2 1/4 cup amandelmeel (200 gram)
  • 1/4 cup gebroken lijnzaad (30 gram)
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel (Keltisch) zeezout
  • 4 (grote biologische) eieren (of 5 kleine)
  • 4-5 teentjes knoflook
  • 20 gram roomboter (gesmolten)
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 2 theelepels verse, fijngehakte rozemarijn
  • 2 theelepels thijmblaadjes
  • bakblik circa 20x10 cm met bakpapier (ingevet)
    En dan de bruschetta nog
  • 4-5 grote tomaten
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie

Zo maak je het

    Zo maak je dit Rozemarijn knoflookbrood van amandelmeel
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch)
  • Meng de amandelmeel met het lijnzaad, baking soda en zeezout
  • Kluts de eieren en meng met de boter, appelazijn. Pers de teentjes knoflook hierdoor en hussel alles door elkaar.
  • Meng dit nu bij het droge mengsel.
  • Voeg als laatste de rozemarijn en thijm door en schep alles door tot het goed gemengd is.
  • Schep het in het bakblik en bak in de oven voor ongeveer 25 minuten.
  • Het brood is gaar als er een cocktailprikker droog uit komt.
  • Laat het in het bakblik afkoelen.
    En de bruschetta
  • Snijd de tomaten in 4 parten
  • Schraap de inhoud eruit en snijd kleine vierkante blokjes
  • Snijd het sjalotje ook heel fijn
  • Pers het teentje knoflook erover uit en voeg een eetlepel olijfolie toe
  • Gooi het nu even in een pannetje om het een paar minuutjes zachtjes te laten pruttelen
  • Maak op smaak met wat zeezout, peper en wat Provençaalse kruiden. C'est tout!

Rozemarijn Knoflookbrood

 

Rozemarijn Knoflookbrood met bruschetta

En oh. Wees voorbereid op een knoflook-walm. Uit je mond. 🙂

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd