Romige Knoflookmayonaise (suikervrij)

Romige Knoflookmayonaise (suikervrij)

Mayonaise. Je maakt het één keer zelf en daarna wil je niet anders meer. Dan neem je zélfs dat gekluts en geklodder voor lief. Bijkomend voordeel: je krijgt er spierballen van. Of tenminste spierballetjes.

Recept Romige Knoflookmayonaise (met workout)

 

Romige Knoflookmayonaise (suikervrij)

25 minuten

Knoflookmayonaise

Toprecept voor heerlijke romige knoflookmayonaise zonder suiker.

Ingrediënten

  • 1 eidooier biologisch
  • 1 theelepel grove Zaanse mosterd (of andere mosterd)
  • sap van een halve limoen
  • Keltisch zeezout
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • ongeveer 200 ml biologische zonnebloemolie (meer kan ook)
  • ongeveer 100 ml biologische extra vergine olijfolie (optioneel)

Zo maak je het

  • Stroop je mouwen op.
  • Doe de eidooier in een kommetje.
  • Voeg de mosterd toe en kluts het handmatig met een klutsertje door elkaar.
  • Voeg druppelsgewijs zonnebloemolie toe en blijf klutsen. Als je te snel olie toevoegt, gaat het schiften en kun je weer opnieuw beginnen.
  • Blijf klutsen tot het pijn gaat doen (ik schat in: na een paar minuten).
  • Voeg het limoensap toe en klutsen maar weer. Je kunt eventueel ook een klein scheutje azijn toevoegen.
  • Blijf de zonnebloemolie er druppelsgewijs aan toevoegen.
  • Blijf nog steeds klutsen. Tip: je kunt klutsen vanuit je pols (arm dicht tegen je bovenlichaam aan) of meer vanuit je schouder. Wissel dit een beetje af.
  • Klutsen met je andere arm is geen aanrader.
  • Je kunt nu wat zeezout toevoegen.
  • In plaats van zonnebloemolie kun je ook olijfolie toevoegen. Of allebei: dit is een kwestie van smaak.
  • Kluts lekker verder tot je het niet meer kunt hárden (ik schat in: na 10 minuten). Het maakt eigenlijk niet uit hoeveel olie je toevoegt. Doe je iets minder (zoals ik), dan krijg je een hele dikke, romige knoflookmayonaise. Je kunt doorgaan tot je voor jou de gewenste dikte en smaak bereikt. Of tot je arm eraf valt. 😉
  • Als laatste voeg je het uitgeperste knoflookteentje toe en meng je dit erdoor.
  • Het blijft ongeveer een week houdbaar in de koelkast.

 

Knoflookmayonaise

Nomnomnom

Hebben?

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd