Risotto met asperges van Jamie & Ingrid

Een 9. Misschien zelfs een 9,5. Wat een top recept is dit! Die Jamie kan er wat van. Ik heb het recept eerder ook gemaakt met als toevoeging kastanjechampignons. Ook een aanrader. Nog een voordeel: dit recept is bovendien ZO makkelijk te maken voor niet-keukenprinsesjes. Je hoeft maar één ding te doen en dat is in de buurt van je risotto blijven. En roeren. Moet lukken, toch? 

Recept Risotto met Asperges van Jamie Oliver & Ingrid

Risotto met asperges van Jamie & Ingrid

40 minuten

Totale bereidingstijd: 40 minuten

Risotto asperges Jamie Oliver

Oh la laaaa! Risotto met asperges van Jamie Oliver & Ingrid. Heerlijk met gegrilde tonijn. En ideaal voor niet-keukenprinsesjes.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels kokosolie ontgeurd
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 375 ml paddenstoelenbouillon (groentebouillon kan ook)
  • 150 gram verse biologische doperwten
  • 100 gram groene aspergepunten
  • 2 eetlepels gehakte verse munt
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel biologische roomboter
  • Keltisch zeezout en zwarte peper

Zo maak je het

  • Snijd de ui fijn en de bleekselderij in stukjes
  • Was de aspergepunten en halveer ze in de lengte
  • Kook de aspergepunten in wat water met wat zeezout voor een 2 minuutjes
  • Hak de munt vast fijn
  • Zet de bouillon en wijn vast klaar
  • Smelt de olie, voeg de ui en bleekselderij toe. Pers de knoflookteentjes erbij. Laat dit voor een paar minuutjes pruttelen tot de uien wat glazig zijn
  • Voeg de risottorijst toe en roer voor een paar minuutjes
  • Voeg de wijn toe en laat deze inkoken
  • Voeg nu een scheut bouillon toe
  • Roeren. Laat de bouillon steeds weer absorberen door de risotto en voeg dan weer een scheut bouillon toe. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de exacte bereidingstijd van de risotto. Na ongeveer een kwartiertje kun je de doperwten en asperges toevoegen
  • Pas op het laatste moment voeg je de munt toe, de boter en de parmezaanse kaas. Maak op smaak met nog wat peper en zeezout
  • Doe het deksel op de pan, het vuur uit en laat nog voor een paar minuutjes staan

En die tonijn dan?

Oh ja, die tonijn. Wij waren net naar de visafslag geweest en wat is er nou lekkerder dan risotto met asperges, doperwten én de allerbeste verse tonijn? Precies. Neem een keer de moeite en trakteer jezelf op de beste verse tonijn die er is en je hebt een koningsmaaltje.

Zo heb ik de tonijn bereid

  • Haal de tonijn ongeveer een half uurtje voor bereiding uit de koelkast.
  • Laat een grillpan ongeveer 5 minuutjes opwarmen.
  • Smeer de pan in met wat olie.
  • Als de pan op temperatuur is, grill je de tonijn voor slechts een minuutje of wat aan beide zijden. Wat mij betreft hoor je tonijn licht rosé te eten. Heb je het toch liever wat gaarder van binnen, dan grill je iets langer (waarbij 4-5 minuten voor beide zijden dan ruim genoeg moet zijn).
  • Besprenkel de tonijn met een drupje vers citroensap en voeg als laatste wat peper en zeezout toe.
  • En dan leg je als laatste al dat moois op een bordje.

Risotto asperges Jamie Oliver

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd