Quinoa pruttelpotje

Quinoa pruttelpotje

‘Ik heb trek in een pannenkoek’, zei ik tegen een vriendin. ‘Ik ga quinoa maken’, zei ze. Het was lunchtijd. Met pannenkoek had ik nog steeds een verantwoorde lunch in gedachten (want met amandelmeel en plantaardige melk. Ja, dat kan). Maar mmmm, quinoa met een eitje en groenten in een pannetje… ja, ook lekker! Snel, voedzaam, gezond en volop plantpower: daar hou ik van. Dus het werd een quinoa pruttelpotje.

Recept Quinoa Pruttelpotje

Quinoa pruttelpotje

20 minuten

Aantal: 1

Quinoa pruttelpotje

Lunchtip: Quinoa pruttelpotje met ei en veul groente!

Ingrediënten


  • 2 eetlepels kokosolie ontgeurd

  • 100 gram biologische quinoa

  • 100 gram biologische kastanjechampignons, grof gesneden

  • 1 ui, fijn gesneden

  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden

  • scheutje water

  • 15 biologische cherry tomaatjes, gehalveerd

  • 2 biologische eieren, geklutst

  • Italiaanse kruiden, peper en Keltisch zeezout

  • eventueel broccolicres voor de garnering

Zo maak je het


  • Smelt de kokosolie en fruit hierin de ui en knoflook.

  • Bak kort de champignons mee.

  • Voeg de quinoa toe (wel eerst afspoelen) met een scheut water (volg eventueel de aanwijzingen op de verpakking voor de kook-/prutteltijd). De quinoa moet in het vocht staan om te garen.

  • Voeg tegen het einde van de kooktijd de tomaatjes toe en de eieren.

  • Nog een paar minuutjes laten garen tot de eieren gaar zijn.

  • Voeg als laatste de kruiden, peper en zeezout toe.

  • Serveer in een gezellig schaaltje en garneer eventueel met wat broccolicres.

quinoa pruttelpotje2 quinoa pruttelpotje1 quinoa pruttelpotje

Wil je meer leren over gezonde voeding?

Met elke dag een gratis recept!

En veel (veel) meer moois!

Grijp dan je gezonde kans…

… en begin meteen met deze E-learning!

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd