Quiche met zalm en spinazie

Quiche met zalm en spinazie

Er was eens een tijd dat ik nog vlees at. In die tijd was ik een groot fan van Quiche Lorraine. Oftewel: quiche met spekjes. Inmiddels ben ik geen fan meer van spekjes. Sterker nog, ik moet er niet aan dénken om het te eten. Maar dat terzijde. 

Ik ben nog wel steeds fan van quiches. Een quiche kun je natuurlijk maken met bladerdeeg. Maar eigenlijk hoort dat niet echt bij mijn principe “Voeding in plaats van vulling”. And who needs bladerdeeg voor een lekkere quiche? Niemand toch? Probeer deze quiche maar eens!

Recept Quiche met zalm en spinazie

Quiche met zalm en spinazie

40 minuten

Aantal: 2

Quiche met zalm en spinazie

Recept voor quiche met zalm en spinazie zonder bladerdeeg. Want zeg nou zelf, who needs bladerdeeg?

Ingrediënten

  • 1 blikje wilde zalm uit blik (uitgelekt circa 160 gram)
  • 200 gram spinazie vers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 3 biologische eieren
  • 50 gram speltbloem
  • 150 ml sojamelk
  • zwarte peper, paprikapoeder en Keltisch zeezout
  • 2 kleine springvormpjes circa 13 cm, bekleed met bakpapier

Zo maak je het

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Verwijder de eventuele graadjes van de zalm.
  • Snijd de ui en knoflook fijn.
  • Smelt de ui en knoflook op laag vuur tot ze glazig zijn.
  • Voeg de spinazie toe en schep om tot deze geslonken is.
  • Voeg de zalm toe en schep alles even om.
  • Voeg de kruiden toe.
  • Meng de eieren, de sojamelk met de speltbloem en klop dit even luchtig.
  • Voeg het spinaziemengsel toe in de springvormen.
  • Voeg als laatste het eimengsel toe.
  • Bak in de oven voor circa 30 minuten.

Heb jij suggesties voor je favo Quiche? Misschien één die ik wat gezonder voor je kan maken? Ben benieuwd!

 

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd