Quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen

Ik heb al eerder een recept voor quiche met spinazie gemaakt. Die is best wel behoorlijk gezond, omdat het geen bladerdeeg bevat. Maar soms heb je gewoon iets minder gezond nodig. Dan roept alles in je: “WTF! (Wheresthefood)”! En voor die momenten is er dan dit recept. Deze vegetarische quiche heeft wel een bladerdeeg korst, maar dan met filodeeg. Dat is in ieder geval minder vet. Het lekkere van filodeeg is dat het zo lekker krokant wordt. En het lekkere van quiche is dat het quiche is. Probeer daar maar eens een speld tussen te krijgen.

Paddenstoelen: weet je al hoe gezond ze zijn? 

Om het filodeeg toch nog een beetje goed te maken, is deze quiche gevuld met gemengde paddenstoelen. Weet je dat paddenstoelen een enórm hoge nutriëntendichtheid hebben? De concentratie van voedingsstoffen in deze quiche van paddenstoelen is daarom toch nog goed voor je. Paddenstoelen versterken je immuunsysteem en zitten vol met anti-oxidanten en mineralen.

 

Yum!! Laat de quiche even een minuutje of wat afkoelen voor je het aansnijdt. Verdeel in 4 stukken en serveer met een groene salade voor extra vitamientjes.

 

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd