Quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen

Ik heb al eerder een recept voor quiche met spinazie gemaakt. Die is best wel behoorlijk gezond, omdat het geen bladerdeeg bevat. Maar soms heb je gewoon iets minder gezond nodig. Dan roept alles in je: “WTF! (Wheresthefood)”! En voor die momenten is er dan dit recept. Deze vegetarische quiche heeft wel een bladerdeeg korst, maar dan met filodeeg. Dat is in ieder geval minder vet. Het lekkere van filodeeg is dat het zo lekker krokant wordt. En het lekkere van quiche is dat het quiche is. Probeer daar maar eens een speld tussen te krijgen.

Paddenstoelen: weet je al hoe gezond ze zijn? 

Om het filodeeg toch nog een beetje goed te maken, is deze quiche gevuld met gemengde paddenstoelen. Weet je dat paddenstoelen een enórm hoge nutriëntendichtheid hebben? De concentratie van voedingsstoffen in deze quiche van paddenstoelen is daarom toch nog goed voor je. Paddenstoelen versterken je immuunsysteem en zitten vol met anti-oxidanten en mineralen.

Quiche met paddenstoelen en crunchy filodeeg

Quiche paddestoelen

Quiche met paddenstoelen met crunchy filodeeg.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 150 gram paddenstoelenmix, in schijfjes gesneden
  • 2 eetlepels thijmblaadjes
  • 150 gram doperwten (ik gebruikte biologische doperwten uit de dieprvries)
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 200 gram cottage cheese
  • 4 biologische eieren
  • handje pijnboompitjes
  • 75 gram geitenkaas (of andere kaas) flakes
  • zwarte peper en Keltisch zeezout
  • springvorm 24 cm

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrische oven) of 180 graden (hete lucht)
  • Bekleed je springvorm met ingevet bakpapier
  • Verhit de kokosolie en fruit hierin de knoflook en de ui zachtjes tot het glazig is
  • Voeg de doperwten en de thijmblaadjes toe
  • Tip: ik weet niet hoe jij die blaadjes er af pullikt, maar ik heb altijd wat takjes thijm in de vriezer liggen. Als je de bevroren takjes tussen je handen wrijft, vallen de blaadjes er zo af.
  • Bak dit nog een paar minuutjes en hussel gezellig door elkaar. Maak op smaak met peper en zout. Draai het vuur uit.
  • Bekleed je springvorm met het filodeeg. Pas op, want het scheurt snel. Laat het filodeeg over de randen vallen.
  • Voeg nu de vulling toe.
  • Strooi bovenop de vulling de pijnboompitjes.
  • Mix de cottage cheese met de eieren en voeg hier nog wat zout aan toe.
  • Giet dit over de vulling.
  • Vouw nu het filodeeg erover heen, zodat de bovenkant dicht is.
  • Bestrijk het filodeeg met de olijfolie.
  • Strooi als laatste de geitenkaas flakes erover.
  • En hup, de oven in voor 30-35 minuten.

 

Yum!! Laat de quiche even een minuutje of wat afkoelen voor je het aansnijdt. Verdeel in 4 stukken en serveer met een groene salade voor extra vitamientjes.

 

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd