Pasta Pistachepesto

Pasta Pistachepesto

Ben jij ook zo WILD van pasta? En van Pistachepesto? Er is helemaal niets mis met pasta, zolang je maar kiest voor de volkoren varianten. Zelf zorg ik altijd dat mijn bordje vooral gevuld is met groenten, zodat ik vanzelf minder pasta nodig heb. Zo kun je zonder schuldgevoel (mocht je daar last van hebben) genieten van een bordje pasta.

Van Pistachepesto naar Pistachepestosaus

Ik kwam op het idee dankzij een recept van onze knuffelkok Jamie Oliver voor Pistachepesto. Deze pesto vond ik zó heerlijk, dat het niet zo moeilijk is om er dan pistachesaus van te maken. Voor bij de pasta. Lekker nog wat broccoli erbij en een kwakje gegrilde groenten en je hebt een supergezonde verantwoorde pastamaaltijd om je vingers bij af te likken.

Go for it.

Pasta Pistachepesto

40 minuten

Aantal: 4 personen

Pasta Pistachepesto

Je hebt pasta. Je hebt pesto. Je hebt pistachenoten. En ineens heb je dan Pasta Pistachepesto.

Ingrediënten


  • Kies biologisch waar mogelijk

  • 100 gram ongeroosterde pistachenoten (gepeld)

  • 2 tenen knoflook

  • 15 blaadjes verse munt

  • 15 blaadjes verse basilicum

  • 3 volle eetlepels verse peterselie (ongeveer 10 gram)

  • Halve chilipeper

  • 50 gram Pecorino kaas

  • Sap van een halve limoen

  • 8 eetlepels olijfolie

  • Eventueel Keltisch zeezout en zwarte peper

  • 200 gram volkoren spaghetti

  • 1 broccoli

Zo maak je het


  • Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch)

  • Rooster de pistachenoten voor 6-8 minuten in de oven

  • Halveer de chilipeper en verwijder de zaadjes. Snij in dunne reepjes

  • Doe alle droge ingrediënten in een kleine keukenmachine

  • Meng het kort, het mag best een beetje grof gehakt blijven

  • Voeg als laatste de olijfolie, limoensap en chilipeper erdoor en schep alles om

  • Zo ziet het er dan uit:
    Bereiding van pasta en broccoli

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking

  • Was de broccoli en zet deze op met een snufje zeezout. Breng het ongeveer gelijktijdig met de spaghetti aan de kook. De kooktijd voor de broccoli bedraagt ongeveer 4-5 minuten

  • Doe de Pistachepesto in een klein (steel)pannetje en verwarm deze zachtjes

  • Doe er steeds lepels kookvocht van de spaghetti bij om er een saus van te maken

  • Maak het ook niet te dun, dit gaat ten koste van de smaak. Je moet de saus kunnen mengen door de pasta, maar het is best een stevige saus

  • Giet de broccoli en de spaghetti af

  • Doe de spaghetti in een schaal met de broccoli erboven

  • Giet hier de saus overheen en decoreer met nog een paar losse basilicumblaadjes

  • Op de foto heb ik nog wat gegrilde groenten toegevoegd

Geniet ervan!

Is het niet om je vingers bij af te likken? De pistache? De muntsmaak? De limoen bij de pasta? Daar word je toch WILD van?

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd