Over Ingrid

HomeOver Ingrid

Hi,

Mijn naam is Ingrid Prent. Ik ben de oprichter en eigenaar van De Gezonderie. Dit is mijn verhaal over de totstandkoming van De Gezonderie.

Ingrid Prent
  • Save

Ik kom uit een warm gezin met hechte familiebanden. In 2005 gebeurde het ergste wat me kon overkomen: mijn moeder was uitbehandeld voor uitgezaaide borstkanker. Het was een intensief jaar met veel verdriet, maar ook waren er veel mooie diepgaande gesprekken. Ik zal nooit vergeten dat mijn moeder me in die tijd zei dat ik mijn vak was misgelopen. ‘Je kunt zo goed luisteren en je in anderen verplaatsen’, zei ze. Na haar overlijden kwam ik gaandeweg tot het inzicht over wat mijn ouders belangrijkste levensles aan mij was.

Mensen helpen en écht van betekenis zijn.

Hierdoor koos ik ervoor om dát te gaan doen wat ook als vanzelf bij me past: coachen. Ik volgde een post-HBO opleiding voor Lifecoaching en richtte in 2009 Uw Coach op. In 2014 is dit voortgezet onder de naam De Gezonderie.

Ik zag zó veel vrouwen met stress in mijn coachpraktijk, dat ik de behoefte voelde me verder te specialiseren in stress en burn-out.

Het raakte mij dat zo veel vrouwen worstelen met vermoeidheid, stress en met zichzelf.

Ik wilde precies weten hoe ik deze vrouwen zo goed mogelijk kon helpen. Ik volgde toen de post-HBO jaaropleiding Stresscounseling. Enige tijd later volgde ik een cursus Orthomoleculaire Voedingsleer om de relatie tussen levensstijl, voeding en stress beter te kunnen begrijpen en beoordelen. Hierna ontwikkelde ik een methodiek voor het herstellen van stress- en burn-outklachten die enorm effectief en duurzaam is gebleken. Sindsdien heb ik vele honderden mensen mogen begeleiden naar gezondere keuzes in denken en doen. Hiernaast hebben mijn artikelen over gezondheid, stress en burn-out inmiddels vele honderdduizenden mensen bereikt. Supercool vind ik dat.

😎
  • Save

Het overlijden van mijn moeder heeft dus vele positieve effecten opgeleverd. Hoe mooi is dat, zeg. Maar er was nog een grote verandering wat haar overlijden in gang zette.

Mijn gezondheid.

Want die was bedroevend slecht. Ik rookte als een malle, ik zat té vaak in de dorpskroeg én ik woog bijna 100 kilo!

Oh boy.

Ik heb op eigen kracht de weg naar balans en een gezond gewicht gevonden. Het heeft niets te maken met diëten, maar het heeft wél alles te maken met een gezonde levensstijl. Gezonde voeding. Sporten. Een positieve mindset. En natuurlijk: zo min mogelijk stress.

🙂
  • Save

Inmiddels fiets en wandel ik als een malle. Dat enorme plezier in bewegen wil ik het liefst ook jou laten ervaren. Want alleen als je daadwerkelijk in beweging komt, zul je blijvende verandering in je leven kunnen realiseren.

Een leven wat je past.

Een leven wat lekker voelt.

Een leven wat je energie geeft.

Een leven waarin je kunt stralen.

Echt, je kunt er zo veel zelf voor doen.

Daarom bied ik coaching en Mindful Walking cursussen aan voor vrouwen die klaar zijn met te druk, te moe, te gestrest, te bleh. Vrouwen die nu eens een keer écht iets willen veranderen. Het is mijn oprechte intentie om jou een aanpak met oplossingen te bieden die werken voor de rest van je leven.

Liefs,

Ingrid

PS: via onderstaande button kunnen we een gratis belletje plannen. Dan kunnen we bespreken waar je tegenaan loopt en hoe ik je zou kunnen helpen.

  • Save
Open chat
1
👋 Hulp nodig?
Hi 👋
Wil je iets vragen? Stuur me gewoon een appje en ik kom er later bij je op terug.

Grt,
Ingrid