Ontdek je liefdestaal (en verbeter je relatie)

Ontdek je liefdestaal (en verbeter je relatie)

Jaag je steeds weer achter het bewijs van liefde aan in je relatie? Wacht je eindeloos tot je partner tegen je zegt dat hij of zij van je houdt? Raak je misschien zelfs gefrustreerd omdat je partner dit te weinig tegen je zegt? Reageert je partner niet zoals je wilt als je een kus geeft? Misschien – en zelfs zeer waarschijnlijk – spreken jullie een verschillende liefdestaal. Ontdek wat jullie liefdestaal is, zodat jullie relatie kan zich kan verbeteren en verdiepen.

Verbeter je relatie: welke liefdestaal spreek jij?

De 5 Liefdestalen

Als dit jouw liefdestaal is, dan wil je vooral horen of lezen van de ander dat hij of zij van je houdt. Het gaat om het gesproken of geschreven woord. Denk: lieve briefjes. Lieve woordjes. Liefdesappjes. Waardering voor wie je bent. En natuurlijk de woorden:

Ik hou van jou.

Als dit jouw liefdestaal is, dan wil je vooral graag dat de ander zijn of haar liefde toont door lieve dingen te doen. Misschien wel een ontbijtje op bed. Een kopje thee als je moe thuis komt. De kinderen naar bed brengen.

Je voelt je vooral geliefd als je man of vrouw kadootjes voor je koopt. Je verrast met een etentje of iets dergelijks. Het is voor jou de ultieme liefdesverklaring dat hij of zij van je houdt.

Je voelt je geliefd als er quality time is. Echte, oprechte aandacht voor elkaar. Geen haast, maar rust. Samen zijn.

Je bent vooral afgestemd op het voelen. Je voelt je vooral geliefd als de ander je aanraakt. Een aai over je bol. Een kus. Streling. Voor jou is lichamelijke aanraking de trigger om je geliefd te voelen.

Welke liefdestaal heeft jouw voorkeur?

De volgende stap is om te kijken welke liefdestaal je spreekt. En natuurlijk óók welke liefdestaal voor je partner van toepassing is. Laat hem of haar dit artikel lezen en het filmpje kijken. Als je eenmaal weet dat je partner zijn of haar liefde uit door kleine dingetjes voor je te doen, hoef je niet meer eindeloos te wachten op de woorden dat hij of zij van je houdt. Dat is dus misschien wel gewoon niet zijn of haar ding. Respecteer dat ook. Het geeft niet als jullie verschillende liefdestalen spreken. Je kunt zelfs meerdere liefdestalen spreken. Het gaat er vooral om dat je weet welke voorkeur(en) in liefdestaal je partner heeft. Deze voorkeur zorgt er voor dat hij of zij als vanzelf op deze wijze liefde toont. Het is aan jou om dat goed te “lezen”. De ultieme liefdesverklaring is als je partner zijn of haar liefde toont door deze af te stemmen op jouw liefdestaal.

Je relatie zal verbeteren en verdiepen als je de verschillende liefdestalen die jullie spreken herkent en erkent.

Bron (en meer lezen)

P.S. Heb lief. ♥

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd