Notenbrood van Jamie & Ingrid

Na mijn besluit om volgend jaar de Alpe d’Huzes te fietsen, ben ik de afgelopen weken al meer en vaker gaan fietsen. Het is mijn doel om elke dag een uur te fietsen (natuurlijk niet altijd op hoge intensiteit). Zo kan ik een beetje wennen aan meer fietsen. Maar natuurlijk, nu de vakantie is afgelopen lukt dat niet altijd. Dan probeer ik toch nog uit te komen op 7 uur per week fietsen. Wat dat met notenbrood te maken heeft? Nou, ik ben niet zo van de Snelle Jelle. En ik vind het wel fijn om iets gezonds en voedzaams te kunnen eten als ik onderweg ben. Iets wat ook nog makkelijk mee te nemen is.

Notenbrood van Jamie

Dit recept is van Jamie Oliver en ik heb het wat aangepast. Ik heb iets minder noten gebruikt en rozijnen en maple syrup toegevoegd. Het is niet zo heel zoet, maar voor mij hoeft dat ook niet. Je kunt zelf uiteraard kiezen voor andere noten of zaden.

Notenbrood van Jamie & Ingrid

35 minuten

Categorie: Blog, Recepten, Stressvrij eten

Notenbrood Jamie Ingrid

Een heerlijk en gezond notenbrood van Jamie Oliver (en een beetje van Ingrid). Suikervrij en vol met gezonde vitamientjes en vezeltjes! Nomnom!

Ingrediënten

 • 50 gram kokosmeel (of havermoutmeel)
 • 100 gram noten (ik gebruikte amandelen, hazelnoten en walnoten)
 • 50 gram rozijnen
 • 100 gram zaden en/of pitten (ik gebruikte lijnzaad, pompoenpitten en hennepzaad)
 • 4 biologische eieren
 • 150 gram geraspte groenten (ik gebruikte gele en groene courgette)
 • 30 gram maple syrup
 • snuf Keltisch zeezout

Zo maak je het

 • Verwarm de oven op 200 graden Celcius
 • Vet een bakpapiertje in en bekleed een brood- of cakevorm
 • Meng alle ingrediënten
 • Bak het brood in circa 30 minuten
 • Je kunt het bewaren in de koelkast of (na het afkoelen) in plakken snijden en invriezen

Ziet dat er lekker uit of ziet dat er lekker uit?

Notenbrood Jamie Ingrid
Notenbrood Jamie Ingrid

Laag in koolhydraten, volop gezonde vetten én eiwitten voor de spiertjes. Super gezond dus, dit notenbroodje!

Enjoy!

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd