Minestrone soep van Jamie & Ingrid

Minestrone soep van Jamie & Ingrid

Ik zeg het eerlijk. Tot vandaag had ik nog nooit eerder Minestrone soep gemaakt. Als groot fan van Italiaans eten en van soep is dat bijna ondenkbaar. Maar ja. Zo hebben we allemaal wel onze kleine onvolmaaktheden, vind je niet? Deze soep heb ik niet eens zélf bedacht (sorry, even geen inspiratie), maar is daarom niet minder lekker. Ik ben namelijk ook fan van Jamie Oliver. En ik heb een beetje geknutseld aan zijn recept. Dus deze Minestrone? Een beetje van Jamie én een beetje van Ingrid. 

Minestrone soep van Jamie Oliver & Ingrid

1 uur, 20 minuten

Totale bereidingstijd: 1 uur, 20 minuten

Aantal: 2 tot 4

Minestrone soep van Jamie Oliver & Ingrid

Minestrone soep van Jamie Oliver & Ingrid.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijn geperst
  • 1 stengel bleekselderij in stukjes gesneden
  • 1 ui, klein gesneden
  • 2 wortels, in plakjes gesneden
  • 100 gram kikkererwten, gekookt *)
  • 500 ml kippenbouillon
  • 500 ml water
  • 1 pakje biologische tomatenblokjes (circa 400 gram)
  • 25 ml rode wijn
  • 75 gram haricot verts
  • 25 gram verse spinazie
  • 0,5 courgette, in blokjes gesneden
  • klein handje verse oregano
  • klein handje verse basilicum
  • klein handje verse peterselie
  • 75 gram spelt macaroni
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • Keltisch zeezout en zwarte peper

Zo maak je het

  • Verwarm de olijfolie en fruit hierin de knoflook en de ui zachtjes aan voor enkele minuutjes. Niet bruin laten worden, want dan wordt de smaak bitter.
  • Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak mee voor enkele minuutjes.
  • Voeg nu de kippenbouillon, het water, de tomatenblokjes, wijn toe en roer alles goed door. Zet het vuur lager en voeg de kikkererwten, haricot verts, spinazie, courgette, oregano, basilicum, peterselie, zout en peper toe. Kook dit op een laag vuurtje met het deksel schuin op de pan voor ongeveer een uur. Voeg als laatste de macaroni toe en kook voor nog eens 10 minuten.
  • Proef even of er nog zout of peper moet worden toegevoegd om het op smaak te maken.
  • Schep op in soepkommen en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

*) Ik gebruik zelf altijd gedroogde kikkererwten en week deze 8 uur in water. Kikkererwten uit blik of pot bevatten vaak suiker, daarom vind ik gedroogde kikkererwten een gezondere keuze en bovendien ook smakelijker. De kikkererwten heb ik apart een uurtje gekookt (volg de aanwijzingen op de verpakking).

 

minestrone-jamie-oliver

 

Smullen maar (in Italiaans: rimboccare!). Deze soep kun je ook heel goed een dag eerder maken. Ik heb de dag erna de soep als lunch gegeten en de smaak was toen nóg lekkerder!

 

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd