Minestrone soep van Jamie & Ingrid

Minestrone soep van Jamie & Ingrid

Ik zeg het eerlijk. Tot vandaag had ik nog nooit eerder Minestrone soep gemaakt. Als groot fan van Italiaans eten en van soep is dat bijna ondenkbaar. Maar ja. Zo hebben we allemaal wel onze kleine onvolmaaktheden, vind je niet? Deze soep heb ik niet eens zélf bedacht (sorry, even geen inspiratie), maar is daarom niet minder lekker. Ik ben namelijk ook fan van Jamie Oliver. En ik heb een beetje geknutseld aan zijn recept. Dus deze Minestrone? Een beetje van Jamie én een beetje van Ingrid. 

*) Ik gebruik zelf altijd gedroogde kikkererwten en week deze 8 uur in water. Kikkererwten uit blik of pot bevatten vaak suiker, daarom vind ik gedroogde kikkererwten een gezondere keuze en bovendien ook smakelijker. De kikkererwten heb ik apart een uurtje gekookt (volg de aanwijzingen op de verpakking).

 

minestrone-jamie-oliver

 

Smullen maar (in Italiaans: rimboccare!). Deze soep kun je ook heel goed een dag eerder maken. Ik heb de dag erna de soep als lunch gegeten en de smaak was toen nóg lekkerder!

 

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd