Mindful Walking combineert wandelen in de natuur met ademhalingstechnieken en mindfulness.

De belangrijkste resultaten zijn rust in je hoofd, energie in je lijf en minder stress.

We zijn allemaal een beetje van slag van de bizarre ontwikkelingen omtrent Corona. Zekerheden zijn ineens onzeker geworden. Onze vrijheid wordt beperkt. Er zijn zorgen. Om je gezin. Je werk of onderneming. Je gezondheid. Je familie en vrienden. Geld. De gebeurtenissen van de afgelopen weken zijn gewoon enorm stressvol. Een groot gevoel van onveiligheid met vele onzekerheden over wat ons nog te wachten staat. En het einde is helaas nog niet in zicht.

Ik kan je in deze persoonlijke cursus leren wat je kunt doen om staande te blijven te midden van deze stress. Ik neem je mee de natuur in voor een wandeling. Je zult ervaren en voelen hoe je met kleine oefeningen groot resultaat kunt behalen om je te midden van onrust weer rustig te voelen. De gezonde stofjes in je lijf gaan hun werk weer doen. Je komt uit je hoofd en in je lijf.

Dit is bij uitstek dé tijd om letterlijk in beweging te komen. In deze privé cursus is er volop aandacht voor wat jij nodig hebt.

Mindful Walking Privé Cursus Dronten

Mindful Walking: wat is het?

Mindful Walking betekent bewust wandelen. Hoe kun je bewuster wandelen? Door dit te combineren met ademhalingstechnieken en mindfulness. In deze cursus Mindful Walking is er aandacht voor jou, voor je ademhaling en voor je lijf. Je zult ervaren dat Mindful Walking effectief is om je aandacht weg te halen bij stress en zorgen.

Mindful Walking is geschikt voor beginnende en gevorderde wandelaars. Snelheid of afstand is helemaal niet belangrijk. Nee, we gaan genieten van de natuur en vooral lekker relaxed wandelen. Soms zullen we even stoppen voor uitleg of een oefening. Je leert hoe je bewuster kunt wandelen met aandacht voor je lijf en je gevoel. De ademhalings- en mindfulnessoefeningen van deze cursus neem je mee naar huis en kun je natuurlijk gewoon toepassen in je dagelijkse leven.

Deze cursus heeft als voordeel dat je in een aantal weken de positieve effecten van Mindful Walking zult ervaren. Je zult nieuwe inzichten en inspiratie opdoen waardoor je anders kunt omgaan met stress. Je zult verrast zijn hoe groot de effecten zijn voor je energieniveau.

Mindful Walking Privé Cursus Dronten

Hoe we omgaan met de Corona-maatregelen

De maatregelen voor de individuele coaching in de buitenlucht zijn nog ongewijzigd. Daarom kan deze cursus gewoon doorgaan, mits de algemene richtlijnen in acht genomen. Dit betekent:

 • Bij (milde) verkoudheid, hoesten, keelpijn, griepverschijnselen en/of koorts wordt de afspraak in onderling overleg verzet.
 • Als iemand anders binnen het gezin koorts heeft kan de afspraak niet doorgaan.
 • We geven geen hand, knuffel en dergelijke.
 • Tijdens de sessies houden we 1,5 meter afstand.
 • Er wordt niet gewerkt met contactoefeningen.
 • De Gezonderie werkt met een door de gemeente Dronten geaccordeerd sportprotocol. Dit ontvang je voorafgaand aan de cursus per e-mail.

Wie wat en waar?

 • Deze privé cursus Mindful Walking wordt gegeven door Ingrid Prent, gecertificeerd Mindful Walk instructeur en ervaren coach bij stress en burn-out.
 • Dit is een 4-weekse cursus met 4 sessies van 45-60 minuten. Data en tijden stemmen wij natuurlijk samen af.
 • Tussen de sessies door ga je aan de slag met huiswerk en oefeningen.
 • De locatie is het Wisentbos in Dronten.
 • Je ontvangt uiterlijk één week van te voren een factuur en meer informatie.

Wat kost het?

Je betaalt eenmalig € 145,- (inclusief BTW). Je ontvangt voor aanvang van de cursus een factuur.

Dit ga je ervaren

 • Positieve effecten voor lichaam en geest
 • Verbetering van conditie
 • Verbeterde ademhaling
 • Meer energie
 • Minder stress
 • Meer rust in je hoofd
 • Meer ontspanning
 • Nieuwe inzichten om beter met stress om te gaan
 • Lol en gezellig samen zijn

En oh, die glimlach op je gezicht na afloop? Die is inbegrepen. 😊

Mindful Walking Privé Cursus Dronten

Veelgestelde vragen

Jazeker, maar er kunnen altijd onvoorziene omstandigheden zijn, zoals onweer of een weeralarm. Bij regen gaat de cursus/sessie gewoon door.

Absoluut. Mindful Walking gebeurt op een rustig tempo en je hoeft geen ervaren wandelaar te zijn. Tijdens Mindful Walking is de prestatie, afstand of snelheid helemaal niet van belang. Genieten wel. 😊

Nope, geen zorgen. Ik sta graag met 2 benen op de grond en ben lekker down-to-earth. Mindfulness is overigens bewezen effectief tegen stress en dat heeft niets met zweverig gedoe te maken.

Stevige schoenen die vies mogen worden. Trek zeker ook makkelijke kleding aan waar je lekker en vrij in kunt bewegen. Dit mag sportkleding zijn, maar dat hoeft niet. Verder is het handig om wat laagjes over elkaar aan te trekken. Soms kan het even wat kouder zijn als we een oefening doen of stilstaan. In de zomer kun je het beste lange mouwen en een lange broek dragen om de kans op een tekenbeet te verkleinen.

Je ontvangt voor aanvang van deze cursus een factuur. 

Je bent zelf vrij om iets te eten of te drinken mee te nemen.

Dan ontvang ik graag even tijdig een berichtje van je op (06) 2256 4438.

We spreken af op de parkeerplaats in het Wisentbos in Dronten.

De algemene voorwaarden kun je hier lezen.

Bel, app of text me dan even op (06) 2256 4438. Mailen mag ook natuurlijk: ingrid@vooreengezondleven.nl

Na aanmelding ontvang je meteen een bevestiging. Ik neem tijdens werkdagen binnen 48 uur contact met je op voor het plannen van de eerste sessie. Deze kan doorgaans binnen 2 weken gepland worden.

Mindful Walking Privé Cursus

 • Hier kun je eventueel aanvullende informatie delen die belangrijk is voor deelname. Denk hier bijvoorbeeld aan blessures of medicijngebruik.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Open chat
1
Hi 👋
Wil je iets vragen? Stuur me gewoon een appje en ik kom er later bij je op terug.

Lfs,
Ingrid