Maak kennis met Mindful Walking en ervaar zelf hoe rustgevend het is

Mindful Walking combineert wandelen in de natuur met ademhalingstechnieken en mindfulness.

De belangrijkste resultaten zijn rust in je hoofd, energie in je lijf en minder stress.

Sta je alleen nog maar in de haast-je-rep-je-modus? Heb je veel vage klachten en ben je vaak vermoeid? Kost het je moeite om genoeg te bewegen? Ben je hieperdepieper van stress en onrust?

Dan gaat dit je letterlijk op weg helpen. Meld je aan voor een clinic Mindful Walking. Bewust wandelen in de natuur, gecombineerd met ademhalingsoefeningen en mindfulness. Samen onthaasten. Tijd voor jezelf. Even lekker tot rust komen. En natuurlijk is deze clinic geheel Coronaproof!

Mindful Walking Clinic Dronten
 • Save

Mindful Walking: wat is het?

Mindful Walking betekent bewust wandelen. Hoe kun je bewuster wandelen? Door dit te combineren met ademhalingstechnieken en mindfulness. In deze clinic Mindful Walking is er aandacht voor jou, voor je ademhaling en voor je lijf. Je zult ervaren dat Mindful Walking effectief is om je aandacht weg te halen bij stress en zorgen.

Mindful Walking is geschikt voor beginnende en gevorderde wandelaars. Snelheid of afstand is helemaal niet belangrijk. Nee, we gaan genieten van de natuur en vooral lekker relaxed wandelen. Soms zullen we even stoppen voor uitleg of een oefening. Je leert hoe je bewuster kunt wandelen met aandacht voor je lijf en je gevoel. De ademhalings- en mindfulnesstechnieken van deze clinic kun je natuurlijk gewoon toepassen in je dagelijkse leven.

In deze clinic kun je eenmalig kennismaken met Mindful Walking. Als het je goed bevallen is, kun je je daarna aanmelden voor de 5-weekse cursus Mindful Walking.

Mindful Walking clinic Dronten
 • Save

Hoe we omgaan met de Corona-maatregelen

Wij respecteren natuurlijk de richtlijnen van het RIVM omtrent Corona. Dit betekent:

 • Bij (milde) verkoudheid, hoesten, keelpijn, griepverschijnselen en/of koorts van jou of één van je gezinsleden kun je niet deelnemen aan de clinic.
 • We geven geen hand, knuffel en dergelijke.
 • Tijdens de clinic houden we onderling 1,5 meter afstand.
 • In verband met de geldende Corona-maatregelen t/m 9 februari 2021 bedraagt de huidige maximale groepsgrootte 2 personen (exclusief instructeur). In verband hiermee worden geen cursussen en clinics gegeven tijdens de lockdown. De clinics en cursussen zullen van start gaan als het weer wordt toegestaan om met (meerdere) groepjes van 4 personen buiten te sporten. Je kunt onderaan deze pagina je gegevens achterlaten, je ontvangt dan als eerste bericht als er nieuwe clinics en cursussen gepland staan.
 • Er wordt niet gewerkt met contactoefeningen.
 • De Gezonderie werkt met een door de gemeente Dronten geaccordeerd sportprotocol. Dit ontvang je voorafgaand aan de clinic per e-mail.

Wie wat en waar?

 • Deze clinic Mindful Walking wordt gegeven door Ingrid Prent, gecertificeerd Mindful Walk instructeur en coach bij stress en burn-out.
 • De locatie is in het Wisentbos (ingang Wisentweg) in Dronten.

Wat kost het?

Deelname aan deze clinic van 1, 5 uur kost € 15,- (inclusief BTW) per persoon.

Dit ga je ervaren

 • Positieve effecten voor lichaam en geest
 • Verbeterde ademhaling
 • Meer energie
 • Minder stress
 • Meer rust in je hoofd
 • Meer ontspanning
 • Lol en gezellig samen zijn

En oh, die glimlach op je gezicht na afloop? Die is inbegrepen. 😊

 

Veelgestelde vragen

In geval van een volledige lockdown blijft jouw inschrijving/deelname gewoon staan tot een moment dat de regels weer versoepeld worden. Je raakt dus geen les kwijt of zo. De clinic wordt vanzelf weer ingepland wanneer het is toegestaan. Uiteraard ontvang je hierover dan bericht.

Jazeker, maar er kunnen altijd onvoorziene omstandigheden zijn, zoals onweer of een weeralarm. Bij regen gaat de clinic gewoon door.

Absoluut. Mindful Walking gebeurt op een rustig tempo en je hoeft geen ervaren wandelaar te zijn. Tijdens Mindful Walking is de prestatie, afstand of snelheid helemaal niet van belang. Genieten wel. 😊

Nope, geen zorgen. Ik sta graag met 2 benen op de grond en ben lekker down-to-earth. Mindfulness is overigens bewezen effectief tegen stress en dat heeft niets met zweverig gedoe te maken.

Stevige schoenen die vies mogen worden. Trek zeker ook makkelijke kleding aan waar je lekker en vrij in kunt bewegen. Dit mag sportkleding zijn, maar dat hoeft niet. Verder is het handig om wat laagjes over elkaar aan te trekken. Soms kan het even wat kouder zijn als we een oefening doen of stilstaan. In de zomer kun je het beste lange mouwen en een lange broek dragen om de kans op een tekenbeet te verkleinen.

Je kunt ter plekke contant betalen.

Mag wel, hoeft niet. Je bent zelf vrij om iets mee te nemen.

Dan ontvang ik graag even een berichtje van je op (06) 2256 4438.

We verzamelen op de parkeerplaats in het Wisentbos in Dronten. Je ontvangt vooraf natuurlijk bericht.

Bel, app of text me dan even op (06) 2256 4438. Mailen mag ook natuurlijk: ingrid@vooreengezondleven.nl

Na aanmelding ontvang je meteen een bevestiging. Circa één week van tevoren ontvang je per e-mail de laatste informatie.

Mindful Walking Clinic

 • Prijs: 15,00 €
  Geef aan met hoeveel personen je meedoet
 • LET OP! Nadat je op de knop VERSTUREN klikt, ontvang je direct een bevestiging in je e-mail. Geen e-mail ontvangen? Zorg dat je alle velden met een * hebt ingevuld, anders komt je inschrijving niet goed door. Check svp ook je spam-/reclamefolder. Stuur eventueel een app via de appbutton als het niet lukt.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


De cursus Mindful Walk is onderdeel van Mindful Run Nederland

 • Save

 

 

 

 • Save
Open chat
1
👋 Hulp nodig?
Hi 👋
Wil je iets vragen? Stuur me gewoon een appje en ik kom er later bij je op terug.

Grt,
Ingrid