Marsepein suikervrij

Marsepein suikervrij

Ieder jaar koop ik één keer zo’n zakje marsepein die stijf staat van de suiker. Gewoon, omdat ik het zo o.n.t.z.e.t.t.e.n.d. lekker vind. En tot die tijd doe ik het met deze homemade Marsepein: de gezondere versie. Ook jammie! En weet je dat je het echt zó gemaakt hebt?

Recept Marsepein

Marsepein suikervrij

15 minuten

Aantal: 20 - of lekker voor jezelf houden 🙂

Marsepein suikervrij

Jammie Marsepein: suikervrij én zonder kleurstoffen

Ingrediënten


  • 150 gram amandelmeel

  • 25 gram biologisch ei (dit is minder dan 1 ei), zo vers mogelijk

  • 75 gram biologische honing

  • 2 eetlepels geraspte kokos

  • 2 eetlepels raw cacaopoeder

Zo maak je het


  • Spoel het ei af onder de kraan, eventueel met wat groene zeep

  • Kluts het ei en voeg 25 gram hiervan toe aan het amandelmeel

  • Voeg de honing toe

  • Kneed het door elkaar, liefst met je handen

  • Als het goed gemengd is, maak je er een rolletje van

  • Bewaar dit in vershoudfolie, zorg dat het goed is ingepakt

  • Dit laat je 3 tot 5 dagen rusten en rijpen in de koelkast
    Finishing touch

  • Verdeel het mengsel in 2 gelijke delen

  • Bij de ene helft voeg je de cacaopoeder toe en kneed je dit erdoor. Zelf vind ik het mooi om het er niet helemaal doorheen te kneden, zodat je het gevlamde effect krijgt

  • Draai er tussen je handen gezellige bolletjes van, ook van het tweede deel

  • Als laatste rol je deze door de geraspte kokos heen

  • Bewaren in de koelkast

Jammie of jammie?

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd