Lekkere 2-in-1 pindakaaskoekjes

Lekkere 2-in-1 pindakaaskoekjes

Een 2-in-1 pindakaaskoekje… dat belooft wat! Waarom 2-in-1? Omdat ze zowel raw als gebakken gegeten kunnen worden. Is dat even handig! Toen ik het rauwe deeg in de koelkast zette om op te stijven, bedacht ik of ik ze ook zou kunnen bakken. En ja, waarom niet eigenlijk? Ik kies gewoon het lekkerste koekje uit als ze klaar zijn en dat plaats ik op mijn foodblog. Dacht ik. Tot ik ging proeven… dilemma! Ik kon niet kiezen… gebakken of raw? Allebei lekker! En zo ontstond mijn 2-in-1 pindakaaskoekje.

Lekkere 2-in-1 pindakaaskoekjes

40 minuten

Aantal: 16

Lekkere 2-in-1 pindakaaskoekjes

Kies je eigen favoriet: raw of gebakken pindakaaskoekjes. Allebei lekker!

Ingrediënten


  • 65 gram suikervrije pindakaas (verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel)

  • 45 gram agavesiroop

  • 30 gram amandelmeel

  • 80 gram havermout

  • 20 gram rozijnen

  • scheutje amandelmelk

  • beetje kokosrasp

Zo maak je het


  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Doe de pindakaas, agavesiroop, amandelmeel, rozijnen en havermout in een kom en meng alles goed door elkaar.

  • Voeg een klein scheutje amandelmelk toe. Pas op dat je niet teveel doet, dat maakt het snel te nat.

  • Kneed een bal deeg en zet dit 15 minuten in de koelkast om op te stijven.

  • Halveer het deeg.

  • Gebruik de ene helft om er raw koekjes van te maken. Maak een balletje (iets kleiner dan een pingpongbal) en duw dit plat. Druk de koekjes in de kokosrasp. Koel bewaren. Of meteen opeten. 😉  😆

  • Gebruik de andere helft van het deeg voor de gebakken koekjes. Maak ook balletjes van het deeg en druk plat op een bakplaat met bakpapier.

  • Bak de koekjes ongeveer 10 minuten.

  • En gebakken zien ze er dan zó uit:

 

pindakaaskoekje_gebakken

 

En nu ben ik benieuwd… wat vind jij het lekkerste koekje? 

 

Mijn 40 beste recepten staan in dit e-book!

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd