Kokosyoghurt fruitijsjes (suikervrij)

Kokosyoghurt fruitijsjes (suikervrij)

Ik plaatste eerder op Facebook al de foto’s van deze heerlijke Kokosyoghurt fruitijsjes. Met als bijschrift: “behoorlijk aan het experimenteren met deze kokosyoghurt fruitijsjes! Resultaat: 3 tegen de muur beland (uit woede 🤬), 2 opperdepop, nog 3 over.” Dat zit zo.

Als er iets irritant is met recepten (in mijn beleving), dan is het wel als er iets niet lukt. Stel je voor:

je bent een tijdje bezig met bedenken, blenden, snijden en dan het vullen van de ijsjesvormpjes. Je vult de vormpjes heel precies en zorgvuldig, laagje voor laagje. Dan zo’n 3 uurtjes wachten tot de ijsjes uit de vriezer kunnen. En dan komt het moment suprême. 😍

Voorzichtig probeer ik het ijsje eruit te halen.

Hmm. Zit vast zeg.

Ik houd de vormpjes even in mijn handen om het te verwarmen.

Helpt niet. Muurvast. Wat nu?

Gelukkig hebben we dan Google nog. 🤔 Ik moet de vormpjes even onder de koude kraan houden. En jawel, hoor (dank je, Google): er komt beweging in.

Voorzichtig natuurlijk dat ik het stokje er niet uit trek. Eén ijsje floept los. Iets té hard getrokken toch. Hij schiet uit mijn handen en is beschadigd (lees: niet geschikt voor de foto). 😯 Okay, dan eet ik die maar op. Er steekt al een lichte irritatie op met wat zweetdruppels op mijn bovenlip 😪. Ik moet ook tempo maken, want het ijsje mag niet smelten voor de foto’s gemaakt zijn. Een uitdaging bij 35 graden, kan ik je zeggen. De volgende dan. Lukt!

Voor het derde ijsje moet ik weer wrikken en trekken. En je raadt het al: floep! Deze keer trek ik het stokje eruit. 😠 Dat wordt ijsje nummer 2 die ik op mag eten. Hierna lukt het om er 2 ijsjes ongeschonden uit te halen. Maar dan.

Ik trek aan het volgende stokje. Eerst nog voorzichtig. Uit mijn ooghoeken zie ik de ijsjes die er wél goed uit kwamen, al wat zachter worden. Opschieten nu. Dus ik trek iets harder. Ik zweet me kapót intussen. En mijn ergernis neemt nog ietsiepietsie toe.

Wie bedénkt er zulke ijsvormpjes?

En ineens: het ijsvormpjesmonster schiet uit mijn handen. Tegen de muur van de keuken. De ijsjes zien er nu niet meer zo mooi uit. En dat, beste lezer, is een understatement. Grrrrrr!  🤬

Whatever. Dan maar 3 ijsjes. Foto’s maken. En ik moet zo meteen écht eerst een ademhalingsoefening doen om weer te kalmeren. 😉

Recept voor Kokosyoghurt Fruitijsjes 

Kokosyoghurt fruitijsjes

20 minuten

Totale bereidingstijd: 20 minuten

Categorie: Blog, Recepten, Stressvrij eten

Kokosyoghurt fruitijsjes suikervrij

Kokosyoghurt fruitijsjes (suikervrij). Heerlijk voor tijdens het lekkere weer!

Ingrediënten

 • 175 gram Griekse yoghurt (10%)
 • 175 gram kokosroom (ik gebruikte Go Tan, omdat hier geen nare E-nummers inzitten)
 • 1 banaan
 • rasp en sap van 1 limoen
 • stuk of 10-15 aardbeien, gehalveerd
 • stuk of 16 blauwe bessen
 • stukjes mango
 • stukjes kiwi

Zo maak je het

 • Meng de Griekse yoghurt met de kokosroom, de banaan en het rasp en sap van 1 limoen kort in de blender.
 • Hierna vul je de vormpjes. Begin eerst met een laagje Kokosyoghurt, daarna een paar stukjes fruit. Zo vul je laagje voor laagje. Duw de stukjes fruit een beetje tegen de zijkanten (dat staat zo mooi). Eindig met een laagje Kokosyoghurt.
 • Als laatste plaats je de stokjes erin en zet je het een uur of 3 in de vriezer.
 • En dan komt de grootste uitdaging. Je ijsjes eruit halen! Haha, lucky you!

Kokosyoghurt fruitijsjes suikervrij

Kokosyoghurt Fruitijsjes

Durf je het aan? Ik beloof je: goddelijk lekker, deze Kokosyoghurt fruitijsjes (die ook nog eens suikervrij zijn)!

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd