Kokosmakronen (waar je van gaat kreunen)

Kokosmakronen (waar je van gaat kreunen)

Oh…

Kreunde ik toen ik een eerste hapje nam.

Ah…

Kreunde manlief toen hij ook een hapje nam.

Dat zo’n simpel koekje zo lékker kan zijn! Ik zag het recept voor deze supersnelle kokosmakronen in de Allerhande staan. Ik heb het alleen iets gezonder gemaakt. In het originele recept zit namelijk 200 gram suiker. Crazy! Op basis van 16 koekjes is dat ruim 12 gram suiker per koekje. Ik kies dan toch liever voor een suikerbewuste variant met slechts 50 gram suiker (5 gram suiker per koekje).

En oh ja. Onderstaande hoeveelheden zijn voor 10 koekjes. Tip van de dag: verdubbel de hoeveelheden en maak er meteen 20. Krijg je geen spijt van. Beloof ik je.

Recept Kokosmakronen

Kokosmakronen

Kokosmakronen

Perfecte kokosmakronen a-la-de-Gezonderie

Ingrediënten

  • Kies biologisch waar mogelijk
  • 100 gram geraspte kokos
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren
  • 15 gram kokosolie
  • 25 gram pure chocolade (80%)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Doe de kokosrasp in een schaaltje met de kokosbloesemsuiker
  • Scheid de dooiers van het eiwit. Je gebruikt alleen de eiwitten
  • Schep dit door elkaar
  • Smelt de kokosolie zachtjes in een pannetje
  • Voeg het kokosmengsel toe en meng alles goed
  • Leg een bakpapier op de bakplaat
  • Maak nu 10 bolletjes en druk ze wat platter (met een lepel of je vingers)
  • Bak in de oven voor circa 15 minuten
  • Ondertussen smelt je de chocolade au bain marie
  • Als de kokosmakronen klaar zijn, buiten de oven laten afkoelen op de bakplaat
  • Als de gesmolten chocolade iets is afgekoeld, schep je het in een plastic zakje
  • Knip hier een hoekpuntje van af
  • Breng de chocolade aan in één vloeiende beweging
  • Spuit dat wat over is, direct in je mond 😉
  • Laat de kokosmakronen verder afkoelen

Kreun!

Kokosmakronen

Kreun!!

Geniet!   😛

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd