Knolselderij-aardappelgratin van Jamie & Ingrid

Knolselderij-aardappelgratin van Jamie & Ingrid

Everybody loves Jamie Oliver. Ik ook. Regelmatig maak ik iets wat uit zijn kookbrein komt. Zijn recepten zijn echt altijd lekker. Maar vaak maak ik wel een aanpassing aan zijn recepten. Want ik ben zo eigenwijs om te denken dat het soms toch wel iets gezonder kan hoor, Jamie. En weet je wat? Ik merk dat de Jamie & Ingrid recepten gewaardeerd worden! Wat mij betreft volgen er dus nog veel meer… wat jij, Jamie?

Jamie versus de Gezonderie

In het originele recept staat er om 300 ml slagroom te gebruiken. En 40 gram cheddar. Dat kan gezonder, denk ik zo. Zeker omdat zo’n 80% van de deelnemers aan de Challenge Gezond Leven als belangrijkste doel heeft om af te vallen. Ik heb de slagroom daarom vervangen voor cottage cheese en de cheddar door Pecorino kaas. Ook wordt in het recept de suggestie gedaan om de knolselderij-aardappelgratin te combineren met kabeljauw of schelvis. Dus toen dacht ik: dan kan ik die beter meteen onderin de ovenschaal leggen, dat is dan wel zo handig. Gemak dient de (gezonde) mens, vind je ook niet?

knolselderij-aardappelgratin Jamie & Ingrid

 

En dan het allerleukste: smmmullen!

Heb je leuke suggesties voor gezondere versies van Jamie Oliver-recepten? Deel ze in de comments! Ik ben benieuwd!

 

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd