Kerstboom van bladerdeeg met pesto

Kerstboom van bladerdeeg met pesto

Tadaaaaaa! Is het geen plaatje? Maak deze Kerstboom van bladerdeeg gewoon lekker zelf, want het is echt niet moeilijk!

Recept pesto

Ingrediënten

  • Kies biologisch waar mogelijk
  • 30 gram verse basilicum, alleen de blaadjes gebruiken
  • handje pijnboompitjes
  • 5 gram walnoten (ongezouten)
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram pecorino
  • extra vergine olijfolie

Instructies

  • Doe de basilicumblaadjes in een kleine keukenmachine.
  • Rooster de pijnboompitjes en voeg deze toe.
  • Voeg de walnoten, de knoflook en de Pecorinokaas toe.
  • Maal de ingrediënten (niet te fijn).
  • Voeg tot slot 8-10 eetlepels extra vergine (biologische) olijfolie toe.

Recept Kerstboom van bladerdeeg met pesto

Ingrediënten

  • 8 velletjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei
  • Eventueel sesamzaadjes

Kom ook gezellig bij de Gezonderie!



Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg 4 velletjes bladerdeeg op een vel bakpapier. Laat ze een paar mm over elkaar heen vallen.
  • Leg nu weer een vel bakpapier erover en rol met een deegroller zodat je één plak bladerdeeg krijgt.
  • Smeer in met de zelfgemaakte pesto.
  • Leg nog 4 velletjes bladerdeeg op een vel bakpapier en rol ze ook met een deegroller zodat het weer één plak wordt.
  • Deze plak gaat nu over de andere plak heen.
  • Nu komt het. Pak een scherp mesje. Snij eerst de buitenkant (schuine kanten) eraf, zodat je de vorm van een kerstboom krijgt.
  • Maak dan de horizontale inkepingen, iets smaller dan de dikte van je vinger. Niet helemaal insnijden tot het midden.
  • Draai nu voorzichtig elk reepje 1 of 2 keer om, zodat je een soort spiraal krijgt.
  • Je kunt eventueel van de restanten nog een ster maken voor bovenop de kerstboom.
  • Bestrijk nu met het losgeklopte ei en strooi tot slot wat sesamzaadjes erover.
  • Bak voor ongeveer 20 minuten in de oven.
  • En dan… tadaaaaaaaa!

Tip: deel dit bericht op je Facebookpagina om het recept te bewaren. 💡

Merry Christmas! xx

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd