Homemade Notenmuesli (suikervrij)

Homemade Notenmuesli (suikervrij)

Muesli met groene vinkjes, natuurlijke muesli, de supermarkten staan er vol van. Helaas zijn ook de groene vinkjes vaak niet de meest gezonde keuzes. Muesli kun je nét zo makkelijk zelf maken. Zo weet je precies wat erin zit en kun je de bergen suiker achterwege laten. Notenmuesli maak ik daarom écht altijd zelf! Heerlijk met noten, rozijnen, vrij van geraffineerde suikers en zonder troep! Ook fijn: je kunt oneindig variëren en het is als een raket klaar!

Woop-woop! Eén keer zelf maken is nooit meer anders willen!

 

Recept Homemade Notenmuesli

Homemade Notenmuesli (suikervrij)

20 minuten

Homemade Notenmuesli suikervrij

Homemade Notenmuesli maak je in een handomdraai!

Ingrediënten

  • Kies voor biologisch waar mogelijk
  • 150 gram ongebrande noten. Ik gebruikte paranoten, walnoten, amandelen, cashewnoten
  • 100 gram havervlokken
  • 50 gram rozijnen
  • 35 gram kokosrasp
  • 1 eetlepel kaneel
  • 35 gram kokosolie, gesmolten
  • 50 gram ahornsiroop c-graad
  • (eventueel) 1 theelepel vanille aroma
  • (eventueel) snufje Keltisch zeezout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 160 graden (elektrisch)
  • Hak de noten
  • Voeg alle droge ingrediënten bijeen
  • Meng de kokosolie met de ahornsiroop en het vanille aroma
  • Voeg dit bij de droge ingrediënten
  • Schep alles goed door elkaar en doe het in een ovenschaal (op een bakpapiertje)
  • Zet voor 10-15 minuten in de oven
  • Kijk na circa 8 minuten of je het even moet omscheppen
  • Laat afkoelen. Je kunt het in een afgesloten pot wel een paar weken bewaren.

Enjoy!

 

 

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd