Havermoutmuffins

Havermoutmuffins

Ik heb één van mijn cliënten besmet met gezond eten. Dus tijdens een van onze gesprekken kwam hij met deze havermoutmuffins op de proppen. Lekkerrr! In ieder geval zó lekker dat ik na één hap al riep: “recept!”. Dit is echt weer zo’n recept wat je supersnel maakt en wat je ook zo makkelijk mee kunt pakken als je even wat minder tijd hebt om iets gezonds mee te nemen naar je werk. 

 

Je bent slechts 4 stappen verwijderd van eenvoudige, gezonde, voedzame, suikervrije havermoutmuffins.

Havermoutmuffins

19 minuten

Aantal: 6

Havermoutmuffins

Havermoutmuffins met (verrassend) havermout, lijnzaad en pompoenpitten. Ze staan echt zó in de oven!

Ingrediënten

  • 125 gram havermout
  • 15 gram gebroken lijnzaad
  • 15 gram pompoenpitten
  • 60 gram rozijnen
  • 15 gram (biologische) roomboter, gesmolten
  • 2 biologische eieren
  • 70 ml kokosmelk
  • snuffie (Keltisch) zeezout
  • muffinblik met papieren vormpjes is best handig

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 170 graden (elektrisch).
  • Meng alle ingrediënten.
  • Vul de vormpjes en plaats het muffinblik in de oven.
  • Bak voor 30 minuten.

havermoutmuffins

havermoutmuffins

 

 

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd