Havermoutbrood (suikervrij)

Havermoutbrood (suikervrij)

Aangezien ik me nog steeds de blubber aan het trainen ben voor de Alpe d’Huzes, bak ik wat vaker een gezond broodje. Zo kan ik steeds een sneetje of wat in mijn zak stoppen als ik op mijn racefiets stap voor een duurtraining. En het is weer eens wat anders: havermoutbrood.

Recept Havermoutbrood

Havermoutbrood (suikervrij)

12

Aantal: 12-15 sneetjes

Havermoutbrood (suikervrij)

Havermoutbroodje!

Ingrediënten

  • Kies biologisch waar het kan
  • 150 gram speltmeel volkoren
  • 150 gram havermoutmeel
  • 100 ml havermoutmelk
  • 200 ml warm water
  • 125 gram Medjool dadels, ontpit
  • 3 eieren
  • 5 theelepels speculaaskruiden
  • 3 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • 2 eetlepels havervlokken
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • (optioneel) Snufje Keltisch zeezout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch)
  • Doe de dadels met het water en de eieren in de blender (of keukenmachine)
  • Blend tot de dadels vermalen zijn
  • Zeef het havermoutmeel en het speltmeel in een beslagkom
  • Voeg de melk, het dadelmengsel, de speculaaskruiden en het bakpoeder toe
  • Meng alles goed
  • Vet een bakpapiertje in en doe dit in de bakvorm
  • Strooi onderin wat havervlokken
  • Doe het beslag erin
  • Strooi bovenop de sesamzaadjes
  • Dek het bakblik af met aluminiumfolie
  • Bak in de oven voor circa 60 minuten
  • De laatste 10 minuten verwijder je het folie
  • Laat het afkoelen in het bakblik

Dit havermoutbrood is makkelijk in te vriezen. Wel vooraf even in sneetjes snijden.

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd