Gezonde vegetarische Macaronischotel

Gezonde vegetarische Macaronischotel

Deze übergezonde Macaronischotel is loaded met groenten, vegetarisch en ook nog eens goddelijk lekker! Het bevat maar liefst 1.200 gram groenten, dus dat is per persoon maar liefst 600 gram groenten! Al die plantpower is natuurlijk uitermate a-la-de-Gezonderie! Wie zegt dat macaroni ongezond is? Zó maak je het juist heel gezond!

Recept Gezonde Vegetarische Macaronischotel

Gezonde vegetarische Macaronischotel

60 minuten

Vegetarische macaronischotel

Hmmmmm Macaronischotel uit de oven. Vegetarisch, loaded met groenten en übergezond!

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren macaroni
  • 3 eetlepels kokosolie, ontgeurd
  • 750 gram biologische, rijpe tomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 150 gram biologische wortelen
  • 150 gram biologische champignons
  • 150 gram biologische doperwten
  • 100 gram cherrytomaten
  • handje pijnboompitten
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • zwarte peper, Italiaanse gedroogde kruiden, zeezout
  • verse basilicum

Zo maak je het

  • We gaan eerste de tomatensaus maken:
  • Fruit 2 teentjes knoflook met de helft van de ui zachtjes in een eetlepel kokosolie.
  • Voeg 50 gram wortel toe, in schijfjes gesneden. Dit is om de smaak wat te zoeten van de tomaten (in blik gebeurt dit vaak met suiker, wist je dat?).
  • Was de tomaten en snijd deze in stukken. Voeg ze toe in de pan met het zeezout, peper en de Italiaanse kruiden. Schep alles even goed om.
  • Leg het deksel schuin op de pan en draai het vuur zacht. Laat voor circa 15-30 minuten pruttelen. Hoe langer het pruttelt, hoe voller de smaak. Voeg eventueel een klein scheutje water toe.
  • Kook nu de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Is je saus al klaar? Voeg op dit moment de basilicumblaadjes toe. Pureer de saus met een staafmixer of blender. Proef of er eventueel nog kruiden nodig zijn.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht).
  • Fruit ondertussen de andere helft van de ui met de knoflookteentjes.
  • Voeg de resterende 100 gram wortel (in schijfjes) en de cherrytomaatjes toe.
  • Bak vervolgens de champignons mee voor een minuut of 5.
  • Voeg als laatste de doperwten toe (ik gebruikte diepvries biologische doperwten).
  • Maak op smaak met peper en zeezout.
  • Giet de macaroni af en doe dit in een ovenbestendige schaal.
  • Voeg het groentemengsel toe, de pijnboompitjes en de tomatensaus. Schep alles goed door elkaar.
  • Doe de Parmezaanse kaas erover.
  • Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten.

Je beloning

Vegetarische macaronischotel
Vegetarische macaronischotel
Vegetarische macaronischotel

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd