Deze 13 mindf*cks van Vrouwen zorgen voor Bergen Stress in je leven

Deze 13 mindf*cks van Vrouwen zorgen voor Bergen Stress in je leven

We komen allemaal als een blanco blaadje in deze wereld. Vol verwachting klopt ons meisjeshart op wat ons in het leven te wachten zal staan. We zijn nog vrij van angst, van zorgen en van andere stressie mindf*cks. Maar dan, enkele tientallen jaren verder.

De problemen sluipen sneaky met de verantwoordelijkheden je leven in. Je begint te begrijpen dat er vele levenslessen te leren zijn. Je ontdekt dat volwassenheid niet betekent dat je het niet kunt verkloten. Je krijgt te maken met verlies en pijn. En nét als je een levensles gaat snappen, komt er een volgende wat je maar weer moet zien uit te dokteren. Je raakt gewend aan de stroom van stress en shitzooi alsof het niks is. En dat je eigenlijk 24/7 aan het stressen en piekeren bent, joh, dat heb je niet eens meer in de gaten. 🤯 Je leven is een aaneenschakeling van mindf*cks geworden die gewoon voor bergen onnodige stress zorgen.

Zo jammer.

Deze 13 mindf*cks van Vrouwen zorgen voor Bergen Stress in je leven

Dit zijn mindf*cks om direct mee te stoppen (tenzij je dol bent op bergen stress in je leven):

#1 Wat zullen ze wel niet van me denken?

Ja, leef je leven maar lekker voor iemand anders hoor. Het is natuurlijk véél belangrijker wat anderen van je vinden dan wat jij van jou vindt. Maar vertel eens: wie ben jij eigenlijk écht als je altijd met alle winden meewaait? Remember: mensen oordelen altijd, no matter what. Dus volg gewoon je eigen pad. Ze praten toch wel over je.

#2 Ik durf mijn grenzen niet aan te geven

Misschien wel omdat je #1 te belangrijk maakt. Misschien omdat je bang bent mensen te verliezen. Of misschien wil je dat de hele wereld je aardig vindt. Maar weet je? Mensen behandelen je op basis waarvan jij ze de ruimte voor geeft. Kauw hier maar even op.

#3 Ik voel me schuldig als ik iets voor mezelf doe

Eigenlijk zorgt deze mindf*ck ervoor dat je jezelf minderwaardig opstelt. Of misschien kun je me anders uitleggen in welke Grote Mensen Boek geschreven staat dat het niet okay is om voor jezelf te kiezen. Iets voor jezelf doen is niet egoïstisch, maar gewoon gezond. 🤠

#4 Ik ben niet goed genoeg

Een typische mindf*ck onder vrouwen die je gekke dingen laat doen, zoals jezelf wegcijferen. Honey, don’t. Het is zo simpel. Je bent wel goed genoeg.

#5 Ik moet perfect zijn

Deze mindf*ck maakt jou het slaafje van je eigen moetens. Nooit zal dat wat je doet goed genoeg zijn. Dus ga je nóg harder proberen. Nóg beter je best doen. Nóg meer druk(te). Blijf jij maar reiken naar het onhaalbare. Raak je lekker gefrustreerd van. En uiteindelijk wordt het natuurlijk huilie-huilie.

#6 Ik moet succesvol zijn op mijn werk

Jij BENT je werk. Zonder je werk ben je niemand meer. Je hele identiteit hangt misschien zelfs op aan je werk. Je denkt vast ook dat je onmisbaar bent. In de avonduren ben je nog lekker wat achterstallig werk aan het doen. Een beetje mailen kan toch geen kwaad? Oh shit, ineens ben je alweer 1,5 uur bezig. Op zondagavond vast wat probleempjes tackelen. Je bent een bezig bazinnetje. Je weet niet eens hoe je tot stilstand kunt komen. Geeft niet. Daar gaat die burn-out vanzelf voor zorgen. 😮

#7 Ik moet altijd voor iedereen klaar staan

Je bent vrouw of niet, nietwaar. Er zijn 2 momenten in een vrouwenleven die ervoor zorgen dat je deze mindf*ck kunt loslaten. Het eerste moment is als je in de (pre)overgang komt. Het tweede moment is als je een burn-out krijgt. Tja, in beide gevallen geldt: je moet er éven doorheen, maar dan werkt het ook wel bevrijdend, hoor.

#8 Het hoort erbij om chronisch vermoeid te zijn

Er zijn nogal eens wat vrouwen die dit weglachen. Het hoort er gewoon bij als je kinderen hebt, is dan het idee. En wie zou er nou niet moe worden van én werk én socializen én moederen én shinen? Nogal logisch dat je dan moe wordt. Maar DOE je daar ook iets mee in je dagelijkse leven? En hoe zou het zijn om vaker om hulp te vragen?

#9 Ik ben te sterk om een burn-out te krijgen

Oh ja, dacht je dat? Het tegendeel is waar. Het zijn juist de sterke vrouwen die burn-outgevoeliger zijn. De doorzetters die langer doorgaan dan goed voor ze is. Verdikkie, je hebt ook altijd pech. 🤦‍♀️

#10 Ontspannen is voor gekkies

Tja, ontspannen. Waarom zou je eigenlijk? Ontspannen is voor gekkies. 😛 Daar doe jij niet aan mee. Jij bent alleen maar bezig met inspanning. Lekker je energie laten leeglopen. Tot er he-le-maal niets meer over is.

#11 Ik moet direct reageren op die 354 whatsappjes

Oh, ik hoop het toch niet voor je. Maar hoe ongelooflijk is het te zien dat steeds meer vrouwen compleet verzuipen in alle smartphone notificaties. Ongetwijfeld spelen #2 en #7 hierbij een rol.

#12 Ik ben nou eenmaal een stresskip 

Dit is de ‘beste’ mindf*ck om totaal geen verantwoording te nemen voor je stressie leven. 🐔

#13 Ik neem maar gewoon een pil tegen mijn stressie leven

Goh, zal dat het oplossen op de lange termijn, denk je? Of kun je misschien beter aan de slag gaan om wat van deze mindf*cks uit je leven te verbannen?

Zo, ben je een beetje wakker en bij de les inmiddels? Mooi zo. Dat was de bedoeling van dit artikel. Zal ik je eens een handje helpen om die mindf*cks te elimineren?

👉 Je kunt vandaag beginnen met ont-stressen. 👈

Gewoon even een klikkie doen op de oranje button. 👇 Je ontvangt dan mijn beste tips & trics om stress buiten de deur te houden. Het is gratis en dat blijft het ook. Meer dan 1.000 vrouwen gingen je al voor.

Door te klikken op bovenstaande button, start je een gratis abonnement in Messenger met tips & trics om te ont-stressen. Afmelden is easy. Type stop en je kunt je weer uitschrijven.

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd