Cupcakes? Nutcakes!

Cupcakes? Nutcakes!

Ik heb zelf niet echt meegedaan aan de cupcake-rage die gaande was. Ik kon niet echt enthousiast worden van de vaak mierzoete cupcakes. Ben niet zo’n zoete tante. Ik maak liever mijn eigen variaties, lekker eigenwijs. Dus ik ben maar eens los gegaan op deze nutcakes. Was een goed idee. Nom nom nom… 

En oh, voor de veganisten onder ons: vervang de honing en je hebt een vegan feestje.

Cupcakes? Nutcakes!

2 uur, 1 minuut

Totale bereidingstijd: 2 uur, 1 minuut

Aantal: 6

cupcakes nutcakes

Cupcakes? Nee, nutcakes! No sugar!

Ingrediënten

  • 100 gram macademia noten (ongebrand en ongezouten)
  • 50 gram amandelen (geblancheerd, ongebrand en ongezouten)
  • 50 gram pistachenoten (ongezouten)
  • 50 gram Medjool dadels, ontpit
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 1 banaan
  • 25 gram kokosolie
  • 25 ml honing
  • 6 blauwe bessen
  • cupcake papieren vormpjes
  • muffinblik
  • (kleine) keukenmachine of blender

Zo maak je het

  • Als eerste zet je de noten voor tenminste 8 uur in afzonderlijke bakjes in ruim water om te weken
  • Spoel de noten af onder de kraan en dep een beetje droog met keukenpapier
  • Doe de dadels met het citroensap en de pistachenoten in de blender
  • Doe de vormpjes in het muffin-/cupcakeblik. Vul ze met het pistachemengsel. Dit gaat het makkelijkst met de bolle kant van een lepel die je even afspoelt onder de kraan. Druk goed aan voor een stevige bodem
  • Doe nu de macademia en amandelen in de blender. Voeg de kokosolie, honing en banaan toe. Laat de blender dit fijn malen voor zeker enkele minuten tot het mengsel glad is
  • Voeg het nu toe in de vormpjes en garneer met de blauwe bessen
  • Laat voor een paar uur opstijven in de koelkast

Bereidingstijd is inclusief het opstijven in de koelkast.

Is dit gezellig of is dit gezellig?

Nutcakes

 

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd