Creamy Caramel Bites

Creamy Caramel Bites

Ik zou zó graag zeggen dat ik dit recept zelf bedacht heb. Maar ja. Het is niet zo. Ere wie ere toekomt. In dit geval: Food Matters. Ik heb het wél een tikje lekkerder gemaakt. Echt, je gaat je vingers erbij af likken!

 

Creamy Caramel Bites gezond? 

Eeehh… nee. Dit recept heeft maar één probleempje. Niet zo gezond. Het heeft nog wél voedingswaarde (zoals volop vezeltjes, goede vetten, vitamine B11 en vitamine C). Als je de cursus Gezonde Voeding volgt, dan weet je hoe het zit met Glycemische Index en Glycemische Lading. En daar zit het probleempje. Er zitten best veel dadels in dit recept. Dus je bloedsuikerspiegel kan als een raketje de lucht ingaan. Gelukkig (en dat weet je ook als je de cursus volgt) is er dan de 80-20 regel. Soms doen we even lekker gek. Niet te vaak doen. En verder gewoon genieten van deze Creamy Caramel Bites!

Creamy Caramel Bites

1 uur, 30 minuten

Aantal: 12

Creamy Caramel Bites

Creamy Caramel Bites. Soms doen we even lekker gek. #NOMNOMNOM

Ingrediënten

    Voor de bodem
  • 1 cup dadels
  • 1/2 cup ongebrande amandelen (zeker een uurtje laten weken in water en afspoelen)
  • 1 theelepel gesmolten kokosolie
  • 2 springvormpjes diameter circa 13 cm (andere spring- of bakvormpjes werken natuurlijk ook)
    Voor de vulling
  • nog meer dadels, 1 cup
  • 1/2 cup gesmolten kokosolie
  • 1,5 theelepel tahin (ja, echt)
  • 1/4 cup (biologische) ahorn siroop
  • 1 cup rauwe cashews (minimaal een uurtje laten weken in water en afspoelen)
  • 1/3 cup water
    Voor de chocolade bite
  • 1/4 cup (biologische) ahorn siroop
  • 1/4 cup gesmolten kokosolie
  • 1/4 raw cacao poeder
  • 1 druppel pepermuntolie (ik gebruikte plantaardige olie van döTerra)

Zo maak je het

  • Als eerste maken we de bodem. Bekleed je springvormpjes met bakpapier. Maal de dadels met de amandelen en kokosolie fijn. Druk dit aan (met de bolle kant van een lepel) en plaats in de vriezer.
  • Voeg nu alle ingrediënten voor de vulling in de blender of keukenmachine en maal fijn tot het romig is. Vul de springvormpjes met deze vulling en plaats voor zeker een uur terug in de vriezer zodat het kan opstijven.
  • Als de vulling stevig voelt, ga je aan de slag met de chocolade topping. Dit heb je namelijk in een handomdraai gemaakt. Meng de cacao met de ahorn siroop door de kokosolie. Voeg de 2 druppels pepermuntolie toe en meng tot een glad mengsel. Laat afkoelen. Let op: je kunt dit pas over de vulling doen als deze goed is opgestijfd en je topping is afgekoeld (maar de topping ook niet weer laten stollen).
  • Smeer de topping uit over de vulling en plaats terug in de vriezer om verder op te laten stijven.
  • Je kunt ze het beste aansnijden als het net uit de vriezer komt.

Creamy Caramel Bites Creamy Caramel Bites

 Heb ik iets te veel gezegd? Nee toch zeker hè?

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd