Creamy avocado hummus

Creamy avocado hummus

Soms heb je gewoon trek in hummus. Ik tenminste wel. Ik ben dol op hummus. Het is lekker als dip met wat rauwe groenten. Het is überlekker op een snee geroosterd zuurdesembrood. Het is hmmmm bij een salade. Dus als je dan opstaat en jezelf tussen de middag in gedachten een lunch met hummus ziet eten, zónder dat je voorraadkast dit ook in gedachten heeft.. wat doe je dan op deze stralende, zonnige dag?

Precies. Ik stelde mijn groeiende to-do-list nog even uit en besloot vanochtend om voor mijn dagelijkse beweging even naar de winkel te fietsen. En als je weet dat de dichtstbijzijnde winkel op zo’n 10 km van mijn huis is… dan weet je nu vast hoe dol ik ben op hummus en salade. Bij terugkomst zag ik een rijpe avocado op de fruitschaal liggen. Hmmmm… dilemma! Of toch niet? Hoe zou dat samen smaken? Tip van de sluier: dit is een recept voor op je stapel “deze wil ik nog maken recepten”. Groen, creamy, gezond, voedzaam, fris, überlekker en YUM!

Creamy avocado hummus

15 minuten

Aantal: 2

Creamy avocado hummus

Creamy avocado hummus!

Ingrediënten

  • klein handje verse peterselie
  • 130 gram kikkererwten
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 1 avocado
  • sap van een halve limoen
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel hennepzaad
  • 1 theelepel djintan
  • snuf chilipoeder en Keltisch zeezout
  • (kleine) keukenmachine

Zo maak je het

  • Halveer de avocado en doe het vruchtvlees in de keukenmachine.
  • Doe alle overige ingrediënten in de keukenmachine en maak als laatste op smaak met de chilipoeder en het zeezout.
  • Sprenkel er voor de leukigheid nog wat hennepzaadjes over.

creamy avocado hummus

Enjoy!

Lekker creamy, vind je niet? 

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd