Couscous met gegrilde groenten

Couscous met gegrilde groenten

Er is niets zo simpel als groenten in de oven grillen. Zelf doe ik dit vaak, zodat ik altijd wat groenten in de koelkast heb staan om mee te nemen of door de salade te doen. Ook kan ik dan met minder moeite kiezen voor groenten als lunchgerecht. De keuze is reuze. De mogelijkheden om te variëren ook! Daarom heb ik mijn lunchgerecht gegrilde groenten vandaag aangevuld met couscous. Dit recept is ZO simpel, het kan niet mislukken (tenzij je niet doet wat er staat). Als de groenten eenmaal in de oven staan, kun jij lekker naar buiten om die heerlijke lentezon op je snufferd te laten shinen.

Gezond en simpel smullen, wie wil dat nou niet?

Recept Couscous met gegrilde groenten

Couscous met gegrilde groenten

30 minuten

Aantal: 2 personen

Couscous met gegrilde groenten

Couscous met gegrilde groenten.Heerlijk makkelijk vegetarisch gerecht. Kan niet mislukken!

Ingrediënten


  • Kies biologisch waar mogelijk

  • 1 rode paprika

  • 1 courgette

  • 1 ui

  • 3 teentjes knoflook

  • 20 tomaatjes

  • 1 avocado

  • 150 gram couscous

  • 2 eetlepels kokosolie ontgeurd (gesmolten)

  • zwarte peper, zeezout

  • 2 theelepels curry madras

Zo maak je het


  • Verwarm de oven voor op 170 graden

  • Snijd de groenten

  • Vul een oven braadslee met de gesmolten kokosolie en de gesneden groenten

  • Voeg naar smaak zwarte peper en Keltisch zeezout toe

  • Schep alles goed om

  • Plaats in de oven voor 20-25 minuten

  • Schep halverwege alles nog een keer om

  • Voeg dan ook de avocado in stukjes toe

  • Zo komt het dan de oven uit

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking

  • Schep er de curry madras door

  • Als laatste schep je de couscous door de gegrilde groenten

 

Vegetarische recepten delen is gezond!

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd