Courgettesoep van Jamie Oliver (& Ingrid)

Wat een heerlijk soepje van Jamie Oliver! Ken je de Italiaanse klassieke tomaten broodsoep oftewel Pappa al Pomodoro? Deze waanzinnig lekkere soep is op soortgelijke manier bereid. Het is een principe dat je op diverse groenten kunt toepassen, omdat het een kwestie is van heel langzaam op laag vuur stoven om de intense zoete smaak van de groente los te laten komen. Het binden van de soep doe je door op het laatst het brood toe te voegen.

Courgettesoep maken met andere groenten kan ook

In dit recept is courgette gebruikt. Anders zou het geen courgettesoep heten natuurlijk! 😉 Maak ook eens je eigen variant door voor andere groenten van het seizoen te kiezen, zoals met venkel, erwten, prei of asperges.

Als je kleine of middelgrote courgettes hebt, bijvoorbeeld als ze uit eigen tuin komen, zijn ze meestal niet zacht van binnen. Je hoeft de kern er dan niet uit te schrapen. Als je ze zelf kweekt krijg je die fantastisch mooie gele bloemen er bovendien gratis bij. Erg kleurrijk en lekker om er op het eind bij te snipperen. Ja, die kun je gewoon eten!

Recept Courgettesoep Jamie Oliver

Courgettesoep van Jamie Oliver (& Ingrid)

1 uur, 50 minuten

Totale bereidingstijd: 1 uur, 50 minuten

Aantal: 4

Courgettesoep van Jamie Oliver (& Ingrid)

Goedkoop koken met deze heerlijke courgettesoep!

Ingrediënten

  • Kies biologisch waar mogelijk
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 courgettes
  • 1 groentebouillonblokje
  • ½ ciabattabrood of (oud) volkoren brood
  • extra vierge olijfolie
  • ½ bosje verse munt (15 g), de blaadjes fijngehakt
  • 1 liter water

Zo maak je het

  • Pel de uien en knoflook, en snijd ze in dunne plakjes.
  • Maak de courgettes schoon, snijd ze in de lengte doormidden, schep er de zachte kern uit en snijd ze in plakjes.
  • Zet de uitjes, knoflook en courgette in een grote pan met een scheut olijfolie op matig laag vuur.
  • Laat dit ongeveer 1,5 uur zachtjes pruttelen en roer af en toe.
  • Giet er gaandeweg eventueel een extra scheutje water bij – als je de courgette en ui echt heel rustig laat inkoken, karamelliseren en zacht worden, betaalt zich dat terug in de smaak.
  • Kruimel er na 1,5 uur het bouillonblokje bij en scheur het brood in vrij grove stukjes in de pan.
  • Giet er 1 liter kokend water bij, breng de soep aan de kook en laat hem nog 10 minuten pruttelen tot hij heerlijk dik is.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe, sprenkel er een flinke scheut extra vierge olijfolie over en roer er ten slotte de fijngehakte muntblaadjes door.

 

Eet lekker en geniet!

 

 

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd