Courgette bites met ricotta

Courgette bites met ricotta

Oei oei oei, wat kun je toch lekker eten maken met weinig moeite. Deze courgette bites zijn niet alleen gezond, maar je gaat er ook he-le-maal de blits mee maken. Wedden?

Courgette bites met ricotta

40 minuten

Aantal: 6 tot 10

Courgette bites met ricotta

Oei oei, maak he-le-maal de blits met deze gezonde hapjes Courgette bites met ricotta.

Ingrediënten

  • 1 courgette (liefst biologisch)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram ricotta
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 citroen
  • Provençaalse kruiden
  • Keltisch zeezout en zwarte peper
  • Voor de garnering: wat rucolacress
  • Ook handig: een grillpan

Zo maak je het

  • Verwarm als eerste de grillpan
  • Was de courgette en snijd (met een kaasschaaf) plakken in de lengte van de courgette. De plakken moet niet te dun zijn, anders kun je niet van die leuke torentjes maken
  • Leg deze courgetteplakken op een bord
  • Meng de olijfolie met het zeezout, peper en de Provençaalse kruiden en bestrijk de courgetteplakken hiermee aan beide zijden
  • Grill de courgetteplakken enkele minuten in de grillpan en draai ze om. Hierna de andere kant ook een paar minuutjes in de grillpan grillen
  • Ga zo door tot alle courgetteplakken op zijn
  • Laat de courgetteplakken als ze klaar zijn afkoelen op een bord
  • Was de citroen en rasp de schil. Voeg dit toe aan de ricotta met de Parmezaanse kaas
  • Knijp de helft van de citroen uit en voeg dit sap ook toe aan de ricotta. Even mengen. Voeg nog (naar behoefte) wat peper en zeezout toe
  • Als de courgetteplakken zijn afgekoeld: leg aan het begin van de courgetteplak een schepje van het ricottamengsel. Rol de courgetteplak nu op en zet ze rechtop. Ga zo door tot alle courgetteplakken op zijn

Courgette bites met ricotta
Courgette bites met ricotta

 

Courgette bites met ricotta

Je zou toch bijna gaan denken dat ik verstand heb van lekker eten? 😉

 

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd