Clinic Vitaal Leiderschap

the mindful way

Voor leiders die van beweging houden

Hé baas, manager, leidinggevende, collega,

Ga jij wel eens op training? En dan bedoel ik geen teambuilding of leiderschapstraining waar in een zaaltje je energie leegloopt op nog maar eens een Powerpoint-presentatie of een dagje koe knuffelen… Nee, ik bedoel écht een training die jou daadwerkelijk in beweging krijgt. Dat maakt onze clinic Vitaal Leiderschap uniek, want theorie én praktijk vindt geheel buiten plaats. In deze Clinic Vitaal Leiderschap bieden we je een ‘proeverij’ aan van de training Vitaal Leiderschap – the mindful way. Zo kun jij in één dagdeel proeven aan wat de volledige training voor jouw leiderschapskwaliteiten kan betekenen.  

 

Clinic Vitaal Leiderschap De Gezonderie
  • Save
the mindful way

Voor Wie

Voor leidinggevenden & managers die leiding (willen) geven op basis van autonomie, verbinding en competenties, gebaseerd op de zelfbeschikkingstheorie én die dit willen combineren met de vrijheid van buiten in beweging zijn!

Waarom 

Een vitaal leider zorgt ervoor dat zijn/haar medewerkers maximaal gemotiveerd aan de slag te gaan en daarmee optimaal presteren. Gemotiveerde medewerkers komen zelf in beweging, zonder ze achter hun broek aan te hoeven zitten, ze te verleiden met een beloning of ze te controleren. Motivatie stuurt gedrag en zet mensen in beweging. Wil jij ontdekken of jij een leider op basis van macht of gezag bent? Ben je nieuwsgierig naar je eigen motivatie? Wil je investeren in jouw Vitaal Leiderschap? Dan is de training Vitaal Leiderschap – the mindful way – zeker iets voor jou! In deze clinic kun je ‘proeven’ aan wat de training Vitaal Leiderschap kan betekenen: voor jou, voor je leiderschapskwaliteiten, voor je vitaliteit en die van jouw team. Je zult in deze clinic zéker nieuwe inzichten opdoen die hieraan gaan bijdragen. 

Wanneer

Deze clinic wordt gegeven op zaterdag 14 januari 2023 (9.00 – 13.00 uur). We verzamelen om 8.30 uur in het pand van Mindful Run Nederland, Zijpendaalseweg 91 in Arnhem. We houden het aantal deelnemers van deze clinic beperkt tot maximaal 8 deelnemers, zodat er voor iedere deelnemer genoeg persoonlijke aandacht is. Als er minder dan 6 deelnemers zijn, kan de clinic niet doorgaan. Je ontvangt hierover uiteraard tijdig bericht. 

Waar 

De clinic wordt gegeven in de beste trainingsruimte die we konden vinden; buiten in de prachtige natuur van het Sonsbeekpark in Arnhem. 

Wat kost het

Deelname aan deze clinic kost € 295,- per persoon, exclusief 21% BTW. Besluit je na het deelnemen aan de clinic om een volledige Training Vitaal Leiderschap te boeken voor jouw organisatie? Dan krijg je het deelnamebedrag van € 295,- als korting weer retour en betaal je uiteindelijk niets voor deelname aan de clinic. 

 


De trainers

  • Save

Ingrid Dirks

Ingrid is trainer en coach op leiderschap en vitaliteit binnen haar bedrijf Mindfulmore. Zij neemt haar deelnemers en coachees letterlijk mee in beweging. Haar motto is ‘Als je beweegt ontstaat er ruimte, in je hoofd, je lijf en in je hart’. 

Daarnaast is zij interim programma manager “gezond bewegen” bij Duurzaam Gezond Inzetbaar (DGI) Defensie. Ingrid heeft 22 jaar als leidinggevende binnen Defensie gewerkt, op operationeel, tactisch en strategisch niveau, waarvan een deel als militair. 

Ingrid is hands-on, pragmatisch, extravert en energiek! Kan goed schakelen tussen hoofd en hart en staat met beide voeten op de grond. Ingrid werkt vanuit de zelfdeterminatietheorie (ZTD) en het systeem van de innerlijke familie.

Lekker actief bezig zijn in de buitenlucht, daardoor hou je de focus erbij. ~ Centraal Beheer Achmea

  • Save

Ingrid Prent

Ingrid is een ervaren trainer en coach met de expertise stressmanagement binnen haar bedrijf De Gezonderie. Haar motto is ‘Alleen als je daadwerkelijk regelmatig in beweging komt, ontstaat er ruimte voor duurzame gedragsverandering’.

Hiernaast is zij werkzaam als interim Vitaalcoach voor Fit@NP bij de Nationale Politie, eenheid Midden-Nederland. Binnen een team van andere Vitaalcoaches ondersteunt en coacht zij de medewerkers van de Politie om de regie terug te nemen met de volgende aandachtsgebieden: eet – denk – beweeg – slaap je fit.

Ingrid staat graag met beide voeten op de grond en wil mensen inspireren om het vooral eens vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Oplossingsgerichtheid, rust en positiviteit zijn een aantal kwaliteiten die haar beschrijven.

De trainers zijn heel enthousiast, boordevol kennis en hebben een prettige manier van uitleggen. Rustig, maar wel to the point ~ Centraal Beheer Achmea

Vitaal Leiderschap – the mindful way!

Deze Clinic is gebaseerd op het concept van Mindful Run® waarin de unieke combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en bewegen leiden tot een vitaler leven. 

Als leidinggevende is het belangrijk dat je open staat voor je medewerkers en uit iedere medewerker het maximale potentieel kunt halen. Aanwezig zijn in het huidige moment, zonder oordeel, is hiervoor een basisvoorwaarde.

Wij laten je proeven door middel van oefeningen van de training Vitaal Leiderschap hoe die eerste stappen in jouw Vitaal Leiderschap voelen. Zo kun je bekend raken met de training Vitaal Leiderschap en wat dit kan betekenen in jouw persoonlijke ontwikkeling en groei.

Mindfulness met 2 voeten op de grond

Deze clinic combineert theoretische kennis met oefeningen uit de mindfulness. Dat maakt het niet zweverig, maar met 2 voeten op de grond juist lekker concreet. Je leert hoe je kunt groeien in Vitaal Leiderschap door te DOEN.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Vitaal Leiderschap – the mindful way – laat je kennis maken met jezelf en hoe mindful jij in het leven staat. De training leert jou kritisch te luisteren naar je lichaam en geest. Jij wordt je bewust van je gedachten én de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te zijn maak je je hoofd leeg en heb je ruimte voor alles wat zich aandient. 

Ademhalingstechnieken toepassen haalt het maximale rendement uit je ademhaling. Vaak ademen we verkeerd, waardoor je te veel energie verbruikt. Binnen Vitaal Leiderschap – the mindful way leggen we uit welke effecten een gezonde ademhaling heeft. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond. In deze clinic komt de link tussen vitaliteit, stress en ademhaling uitgebreid aan bod.

De combinatie van buiten bewegen met oefeningen die gaan over communicatie, bewustwording, vertragen, ademhaling, focus, concentratie, loslaten en vertrouwen, geven inhoud aan het zijn van een vitaal leider. Ervaar je autonomie, voel de verbinding en laat je competenties zien… dát is Vitaal Leiderschap – the mindful way!

Vernieuwend; buiten bewegen en uit laagdrempelige oefeningen een boodschap halen. ~ Centraal Beheer Achmea

  • Save

Return of investment Vitaal Leiderschap – the mindful way

Verhelderend

Je krijgt inzichten over eigen vitaliteit in je rol als leidinggevende en waar er ruimte is voor verbetering.

Vernieuwend 

Je krijgt de tools in handen waarmee je de duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van jouw team/werknemers naar een hoger niveau kunt tillen.

Verbindend

Je kunt een veilig klimaat scheppen waarin je werknemers kunt begeleiden en inspireren om stappen te nemen voor verbetering van vitaliteit.


Let’s go!

Ja, ik wil meedoen!

Naam(Vereist)
Factuuradres(Vereist)
Ik schrijf me in voor de Clinic Vitaal Leiderschap:(Vereist)
Hier kun je eventueel aanvullende informatie delen die belangrijk is voor deelname, zoals bijvoorbeeld blessures.

De Clinic Vitaal Leiderschap is een samenwerkingsverband tussen Mindful Run Nederland, Mindful & More en De Gezonderie

 

  • Save