Brownies met walnoten

Brownies met walnoten

We hebben allemaal zo onze guilty pleasure(s), toch? Dit is er één van mij. Brownies. 😛 Speciaal voor dit recept heb ik de tag niet-zo-suikervrij gemaakt. 🙄 Want ja, het is dan weliswaar iets meer verantwoord dan het originele recept van Rutger, maar toch nog steeds veeeel suiker. En boter. Ach ja. Niet te vaak doen. En ook niet alles in 1 keer opeten! Hoewel ik me kan voorstellen dat je he-le-maal los gaat als je een hapje hebt genomen!

Ga ervoor en geniet!

Recept Brownies met walnoten 

Brownies met walnoten

45 minuten

Aantal: 9 tot 12

Brownies met walnoten

Echt tóp zijn ze! Gezonde brownies met walnoten. Deze keer wél met (palm)suiker.

Ingrediënten


  • 225 g biologische roomboter (ongezouten)

  • 90 g pure chocolade 78%

  • 25 g raw cacao poeder

  • 2 biologische eieren + 1 eidooier

  • 275 g palmsuiker

  • 30 gram ahornsiroop

  • 1 tl vanille-extract

  • 125 g speltbloem

  • 50 g walnoten (ongezouten)

  • snufje Himalaya zout

  • Brownievorm of vierkante bakvorm

Zo maak je het


  • Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht).

  • Hak de walnoten in stukjes.

  • Zet een pan water op het vuur en breng dit aan de kook. Leg er een schaal bovenop en smelt hierin de chocolade (even in stukjes breken) en roomboter au bain marie. Draai het vuur uit als alles gesmolten is en voeg de raw cacaopoeder toe. Meng alles en laat afkoelen.

  • Doe de eieren, de eidooier, palmsuiker, ahornsiroop, vanille-extract met een snufje zout in een kom. Klop het voor zo'n 5 minuten met de mixer.

  • Spatel het chocolademengsel nu rustig er doorheen

  • Hierna voeg je de speltbloem en de walnoten toe. Schep alles om tot je browniemengsel er klaar voor is!

  • Bekleed een brownievorm met ingevet bakpapier. Giet het mengsel hierin.

  • Bak in de oven voor 40-45 minuten.

  • Laat het afkoelen.

Vertel, vertel: lekker?

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd