Bananenbrood met Chocolade Bites

Bananenbrood: wie houdt er niet van? Bananenbrood is niet alleen heel gezond, maar ook heel simpel om te maken. Dit recept kán gewoon niet mislukken. Dit bananenbroodje is bovendien glutenvrij en bevat geen toegevoegde suikers. Natuurlijk bevat het wel natuurlijke suikers van de dadels, bananen en de chocolade. Die chocolade bites in dit Bananenbroodje gaan je trouwens gelukkig maken. Probeer het maar. Echt!  😀

Recept Bananenbrood met Chocolade Bites 

Bananenbrood met chocolade bites

Aantal: 10 sneetjes

Bananenbrood met chocolade bites

Goddelijk Bananenbrood met Chocolade Bites

Ingrediënten


  • Kies biologisch waar mogelijk

  • 2 rijpe bananen (circa 250 gram)

  • 4 dadels (ontpit)

  • 75 gram amandelmeel

  • 75 gram bananenmeel

  • 25 gram kokosrasp

  • 3 eieren

  • 50 gram pure chocolade 85%, in stukjes gesneden

  • 2 theelepels bakpoeder

  • snuf zout

Zo maak je het


  • Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht)

  • Vul een cakeblik met een ingevet bakpapier

  • Met een staafmixer kun je de eieren mengen met de bananen en de dadels

  • Zeef het bananenmeel

  • Voeg dit met het amandelmeel toe aan het ei-/bananenmengsel

  • Schep alles door elkaar

  • Voeg ook het zout, het bakpoeder, de kokosrasp en de chocolade bites toe en schep alles goed door

  • Vul nu je cakeblik en plaats voor 45 minuten in de oven

  • Je kunt dit goddelijke bananenbrood een paar dagen bewaren. Je kunt het ook (gesneden) goed invriezen
 Bananenbrood met chocolade bites

Bananenbrood met chocolade bites

 Bananenbrood met chocolade bites

Bananenbrood met chocolade bites

Enjoy & go bananas!  😛

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd