Bananen fabels en feiten en smoothie

Bananen fabels en feiten en smoothie

In mijn leven gaat er geen dag voorbij zonder bananen. Ik ben er dol op. Bananen bevatten vitamine C, B6 en B11 (foliumzuur). Ze zijn zeer rijk aan kalium en magnesium. Het bevat het aminozuur tryptofaan dat de aanmaak van serotonine bevordert. Dit heeft een kalmerende werking en zorgt voor een goede gemoedstoestand.

Bananenfabels

Er zijn nog steeds mensen die de fabels geloven dat een banaan te veel suiker bevat. Of die denken dat je er verstopt van raakt. Of dat je beter een Dextrootje kunt nemen. Of dat er ten opzichte van ander fruit te veel calorieën in een banaan zitten. Allemaal redenen om geen bananen te eten. Toe maar zeg. Gekkie. Je bent toch zeker niet banana? Weet je waar veel suiker in zit? In vruchtendrankjes. En in ontbijtkoek met minder suiker. In Dextro en energiedrankjes. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

 

Bananenfeitjes

Er zijn heel veel redenen om elke dag een banaan te eten. Zo is het de meest makkelijke snack om mee te nemen voor onderweg. Het is een perfect zoetmiddel bij het bakken van muffins en allerlei baksels. Het bevat volop vezeltjes die goed voor je darmperistaltiek zijn. Je krijgt volop vitamine C, B-vitamientjes en mineralen zoals kalium, magnesium, fosfor, calcium en ijzer binnen. Bananen helpen bij brandend maagzuur en het helpt soms bij ochtendmisselijkheid. Het bevordert de aanmaak van serotonine. En serotonine heeft invloed op je stemming, geheugen, zelfvertrouwen, slaap en eetlust. Om maar eens wat te noemen.

 

Banana Proteïn Smoothie recept

Bananen fabels en feiten en smoothie

Aantal: 1

Bananen fabels en feiten en smoothie

Weg met alle onzin verhalen dat bananen niet goed voor je zijn. Feiten & fabels én een lekker gezond smoothie recept!

Ingrediënten

  • 30 gram havervlokken
  • 30 gram ongebrande cashewnoten
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 20 gram Medjool dadels ontpit
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 of 2 bananen
  • 1 maatschepje proteïne vanilla poeder

Zo maak je het

  • Zo, nu we dit helder hebben gaan we aan de slag met deze heerlijke Banana Proteïn Smoothie. Laat 30 gram havervlokken en 30 gram (ongebrande) cashewnoten een nachtje weken in water met een eetlepel vers citroensap. De volgende ochtend sta je op en maak je dit lekkere hapje voor jezelf. Spoel het prutje noten en havervlokken af in een vergietje en doe het in de blender. Voeg 20 gram ontpitte Medjool dadels erbij. Het sap van 1 grote sinaasappel erbij en de bananen. Een maatschepje Proteïn vanilla poeder en blenden maar.

 

Deel het bericht om alle onzinverhalen uit de wereld te krijgen 🙂

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd