Baba Ganoush Italia

Baba Ganoush Italia

Baba Ganoush Italia. Dat klinkt toch een stuk gezelliger dan auberginespread of auberginedip. Maar feitelijk gaat het over hetzelfde. De klassieke Baba Ganoush wordt meestal gemaakt met aubergine (ja echt), kikkererwten en tahin. Ik vind het leuk om er een Italiaanse twist aan te geven. En voilà: maak kennis met Baba Ganoush Italia. 

Baba Ganoush Italia

1 uur, 15 minuten

Aantal: 1

Baba Ganoush Italia

Recept voor Baba Ganoush, oftewel Aubergine Spread. Simpel en gezond!

Ingrediënten

  • 2 (biologische) aubergines, ongeveer 500 gram
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel vers citroensap
  • 4-6 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 75 gram Griekse yoghurt
  • 1 volle eetlepel pijnboompitjes
  • (optioneel) verse basilicumblaadjes, stuk of 10
  • zwarte peper en (Keltisch) zeezout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven op 200 graden (elektrisch)
  • Was de aubergines en snijd het kroontje eraf. Prik de aubergines rondom in met een vork
  • Bak de aubergines ongeveer 50-60 minuten en draai ze halverwege een keer om. De tijd is een beetje afhankelijk van de dikte van de aubergines
  • Voor je ze uit de oven haalt, controleer je of ze zacht zijn van binnen (met een prikker of vork)
  • Laat afkoelen en halveer. Je kunt nu het vruchtvlees eruit schrapen met een lepel. Doe dit in een kleine blender of keukenmachine
  • Voeg de olijfolie toe, het citroensap, de Griekse yoghurt, knoflook, basilicum en pijnboompitjes
  • Blend kort even. Houd de spread een beetje grof
  • Maak als laatste op smaak met peper en (Keltisch) zeezout

baba ganoush

Nou daar is ie dan, je gezonde Baba Ganoush Italia! Lekker met een stukje wortel of bleekselderij, lekker op brood en lekker gezond!

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd