Appeltaartjes van amandelmeel (suikervrij)

Appeltaartjes van amandelmeel (suikervrij)

Oh appeltaart, oh appeltaart. Ken jij iemand die er niet van houdt? Ik niet. De geur in huis. De verrukkelukke combi van appel met kaneel. En natuurlijk ook: de zoete herinnering aan vroeger. Want zoals moeders ‘m maakte, daar kan ik niet aan tippen. Denk ik.  🙄 Deze is in ieder geval een stuk gezonder: appeltjes, walnoten, amandelmeel en óók nog suikervrij. En je likt er je vingers bij af, wedden? 

Appeltaartjes van amandelmeel (suikervrij)

1 uur

Aantal: 4 tot 8

Appeltaartjes van amandelmeel (suikervrij)

Recept voor snoeperige suikervrije appeltaartjes van amandelmeel.

Ingrediënten

  • 250 gram amandelmeel
  • 2 biologische appeltjes
  • 50 gram dadels (een uurtje weken in water)
  • 25 gram rozijnen (even geweld in water)
  • 6 eetlepels ahornsiroop
  • 50 gram walnoten
  • klein beetje havervlokken
  • 30 gram kokosolie extra vierge, gesmolten
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 biologisch ei
  • snuf Keltisch zeezout
  • 2 springvormpjes (de mijne zijn circa 13 cm)
  • bakpapier (ingevet)
  • een kleine keukenmachine is handig

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 170 graden (elektrisch)
  • Bekleed de springvormen met het ingevette bakpapier
  • Doe het amandelmeel in een kom en voeg toe: zeezout, gesmolten kokosolie, 3 eetlepels ahornsiroop, 1 ei. Kneed het tot een deeg en halveer dit. Houd een klein beetje deeg achter als je de taartjes wilt versieren met zo'n kneuterig hartje (het oog wil ook wat, niet waar)
  • Vul de beide vormpjes en druk het deeg uit naar de kanten
  • Strooi onderin een klein beetje havervlokken (dit absorbeert het vocht)
  • Doe de dadels met de walnoten in de keukenmachine en meng dit kort
  • Schil de appels en voeg dit ook in stukjes toe, samen met de rozijnen, 2-3 eetlepels ahornsiroop en kaneel
  • Meng alles kortstondig en vul nu de springvormpjes met het mengsel
  • Maak nu (eventueel) van het restant deeg de (kneuterige) hartjes
  • En hup, de oven in! Bak voor 30-40 minuten (de baktijd kan altijd iets variëren)

Appeltaart suikervrijAppeltaart suikervrijAppeltaart suikervrij

Af laten koelen in de springvorm en smikkelen maar! Hallelujah!

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd