Amandelmeel muffins rozijnen

Amandelmeel muffins rozijnen

Ik vind het heerlijk om de dag te beginnen met koffie. Echt een genietmomentje. Dat heeft op het eerste gezicht niet zo veel te maken met amandelmeel muffins. Tot ik je vertel dat ik ontdekt heb dat het h.e.m.e.l.s. is om amandelmelk door je koffie te doen. 

 

Wat amandelmelk en muffins met elkaar te maken hebben

Want ik ging op zoek naar amandelmelk die lekker was. En natuurlijk ook zonder zoetstoffen of andere vreemde namen op het etiket die ik niet kan uitspreken. En dan het liefst ook een amandelmelk met iets meer dan 2% amandelen. Uiteindelijk vond ik wel amandelmelk die ongezoet was (Ecomil). Maar ja, die was weer niet te verkrijgen in de supermarkt. En als je een beetje wat verder van de bewoonde wereld woont, dan kan het nogal eens voorkomen dat ongezoete-amandelmelk-die-goed-te-pruimen-is in de categorie “ver van mijn bed” valt. Dus wat doe je dan: je maakt je eigen amandelmelk.

Amandelmelk zelf maken

Als je eenmaal je eigen amandelmelk zelf gemaakt en geproefd hebt…. oh…. zó lekker! Ja, daar wil ik ook nog een blogpost aan wijden, komt goed. Zelf maken heeft wel één nadeel. Het is nogal duur. Je verslindt amandelen. En je blijft met bergen amandelmeel zitten (de pulp). Dus wat doe je dan? Precies, je maakt amandelmeel muffins!

Amandelmeel muffins rozijnen

30 minuten

Aantal: 7 à 8

Amandelmeel muffins rozijnen

Voedzame muffins van amandelmeel met rozijnen én suikervrij.

Ingrediënten

  • 180 gram amandelmeel
  • 40 gram kokosmeel
  • 20 gram gebroken lijnzaad
  • 3 biologische eieren
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram roomboter gesmolten
  • 60 gram ahornsiroop
  • snuf Keltisch zeezout
  • 1 theelepel baking soda
  • papieren muffinvormpjes en muffin bakblik

Zo maak je het

  • Je kunt natuurlijk ook gewoon amandelmeel kopen. Mocht je amandelmeel pulp gebruiken waarvan je amandelmelk hebt gemaakt, zorg dan dat het zo droog mogelijk is. Ook is het belangrijk dat je het direct verwerkt na het maken van de amandelmelk. Het kan anders licht zurig smaken (als je het bijvoorbeeld eerst een paar dagen in de koelkast bewaard hebt).
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch).
  • Meng het amandelmeel met het kokosmeel, de lijnzaad, de rozijnen.
  • Kluts de eieren en voeg dit toe. Voeg de roomboter en ahornsiroop toe en meng alles goed.
  • Voeg een snuf zout en de baking soda toe en schep nog een keer goed door elkaar. Vul de vormpjes.
  • Bakken voor circa 15-20 minuten.

amandelmeel muffins rozijnen amandelmeel muffins rozijnen amandelmeel muffins rozijnen

Heerlijk. Voedzaam. Handig om mee te nemen voor onderweg. En ook nog eens lekker bij de koffie.

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd