Aardbeienijsjes (suikervrij)

Aardbeienijsjes (suikervrij)

Na mijn laatste dramatische (en hilarische) poging voor fruitijsjes heb ik nieuwe ijsvormpjes gekocht. Eens kijken of dat helpt. Ik heb in ieder geval van die keer geleerd dat je ijsjes het beste niet kunt maken op warme zomerdagen, maar dat je ze op moet eten op warme zomerdagen. Foto’s maken van ijsjes met 35 graden is namelijk nogal een uitdaging. Maar goed.

Het idee voor deze aardbeien ijsjes ontstond toen ik vanochtend mijn schaaltje Griekse yoghurt met uit-mijn-eigen-tuin-geplukte aardbeien met notenmuesli zat te eten. Want zeg nou zelf.

Griekse yoghurt = lekker.

Aardbeien = lékker.

Notenmuesli (vooral zelf maken) = LEKKER!

Aardbeienijsjes = LEKKER LEKKER!

Aan de slag dus!

Ik wil de yoghurt liever niet zoeten met suiker (in verband met de huidig heersende suikerfobie). Hier gebruik ik liever natuurlijke suikers voor, zoals een banaan.

Ook zo’n zoete troela? 

Je kunt een gratis Suikervrij Receptenboek downloaden

t.w.v. € 19,95

Recept voor Aardbeienijsjes met kokosyoghurt en notenmuesli (suikervrij)

Aardbeienijsjes (suikervrij)

Totale bereidingstijd: 15 minuten

Aantal: 6 stuks

Aardbeienijsjes (suikervrij)

Zomerse Aardbeienijsjes die suikervrij zijn en verrukkeluk!

Ingrediënten


  • Kies biologisch waar mogelijk

  • 225 gram Griekse yoghurt 10%

  • 1 banaan (circa 130 gram)

  • 175 gram kokosroom (liefst zonder E-nummers, want dat is 1) niet goed voor je en 2) smaakt lekkerder)

  • 300 gram aardbeien

  • 4-5 eetlepels notenmuesli

  • ijsvormpjes

Zo maak je het


  • Meng de yoghurt met de banaan en kokosroom in een (kleine) blender of keukenmachine

  • Maal de aardbeien fijn (prakken kan ook), zodat je een soort aardbeienpuree krijgt

  • Vul de vormpjes. Begin eerst met een laagje aardbeien, dan de yoghurt, enzovoort

  • Ik heb de notenmuesli toegevoegd onderin het ijsje (dit is dus één van de laatste laagjes)

  • Eindig met de yoghurt

  • Laat voor 3 uur opstijven in de vriezer

  • Om de ijsjes uit de vormpjes te krijgen, dompel je ze voor 10 seconden onder in een bak met warm water

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd