Aardappel Courgettekoekjes

Aardappel Courgettekoekjes

Er zijn steeds meer mensen die geen aardappel meer in hun mond durven te stoppen. En dat terwijl de aardappel toch zoveel te bieden heeft. Zo is de aardappel een rijke bron aan vitamine C en vitamine B11. Ook bevat de aardappel mineralen zoals kalium, magnesium, calcium en fosfor. Hiernaast zijn aardappels vezelrijk en dragen daarom in positieve zin bij aan een goede darmwerking. Wil je de gezondheidsvoordelen van aardappels benutten? Kies dan kleine porties en combineer het met eiwitten of andere groenten. En laten we vooral niet vergeten dat aardappels ook zo lekker kunnen zijn!

 

Recept Aardappel Courgettekoekjes

Aardappel Courgettekoekjes

1 uur, 15 minuten

Aantal: 8 stuks

Aardappel Courgettekoekjes

Aardappel Courgettekoekjes met knoflook en kaas.

Ingrediënten


  • Kies voor biologisch waar mogelijk

  • 325 gram aardappelen

  • 200 gram courgette

  • 30 gram roomboter ongezouten, gesmolten

  • 2 teentjes knoflook

  • Tijm, alleen de blaadjes

  • 20-25 gram Pecorino kaas

  • zwarte peper en Keltisch zeezout
    Extra nodig

  • Muffin bakblik

  • Muffin bakvormpjes

  • Keukenmachine of rasp

Zo maak je het


  • Verwarm de oven voor op 190 graden (elektrisch)

  • Vul het bakblik met de bakvormpjes

  • Schil en was de aardappelen. Kies voor aardappelen die qua grootte in een muffinvormpje passen

  • Was de courgette

  • Snijd (eventueel met behulp van een keukenmachine) de aardappel en courgette in schijfjes van 1 mm

  • Doe dit in een kom

  • Voeg de uitgeperste knoflookteentjes toe, de boter, Pecorino kaas, peper en zeezout en 2-3 eetlepels tijmblaadjes

  • Schep alles goed door

  • Vul nu de muffinvormpjes. Stapel de courgetteschijfjes afwisselend met de aardappelschijfjes

  • Bak in de oven voor circa 60 minuten. Controleer altijd tussendoor of de bovenkant niet te hard gaat. Als deze al bruin genoeg zijn voor het einde van de baktijd, kun je een vel aluminiumfolie op de bovenkant leggen

  • Leg de Aardappel Courgettekoekjes op een bord en bestrooi met wat Pecorino kaas en tijmblaadjes

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd