10 Tips om Gegarandeerd een Burn-out te krijgen

10 Tips om Gegarandeerd een Burn-out te krijgen
  • Save

Ik zie zo veel vrouwen verschrikkelijk hun best doen om een burn-out te krijgen. Ze zwoegen en ploeteren maar door en door. Ze rennen en vliegen van de ene naar de andere to-do. Maar weet je? Ik denk dat het nóg beter kan. Ja, echt. Ik ga je gewoon eens een handje helpen, zodat de aanloop naar de burn-out wat sneller doorlopen kan worden.

Dus stresskipjes 🐔, van hot-naar-her-vliegers 🏃‍♀️, stress-a-holics en stressgekkies 🤷‍♀️, hier is hét ideale stappenplan:

10 Tips om Gegarandeerd een Burn-out te krijgen

#1 Nooit eens even ontspannen

Tja, ontspannen. Waarom zou je eigenlijk? Ontspannen is voor losers. Daar doe jij niet aan mee. Jij bent alleen maar bezig met inspanning. Lekker je energie laten leeglopen. Tot er he-le-maal niets meer over is. Stiekem wil je natuurlijk bést wel wat vaker niksen. Maar ja, dat schuldgevoel hè. Dat zit je behoorlijk in de weg als je eens even een momentje niets doet. Joh, wat kan jou het schelen.

#2 Altijd maar JA zeggen terwijl je NEE bedoelt

Tja, dit is wel een dingetje hè. Want jemig, de wereld vergáát toch gewoon als mensen je niet aardig of lief vinden! Dus steeds maar als iemand je iets vraagt, zeg je ja. Zelfs als alles in jou heel hard NEE schreeuwt. 🙅‍♀️ Maar dát durf je niet te zeggen. Stel je toch eens voor dat ze je niet meer lief vinden. Dat kan gewoon écht niet!

#3 Alleen maar voor andere mensen zorgen (en jezelf vergeten)

Oh oh oh, wat ben je toch lief. Je bent zelfs zó lief dat je altijd alleen maar bezig bent om voor andere mensen te zorgen. Natuurlijk, je kids. 👧👦 Zij komen op de eerste plaats. Je partner. Je werk. Je familie. En oh, je vriendinnen! En als je echt de überliefste bent, laat je misschien ook je huishoudelijke taken nog voor gaan op jezelf. Ja, die wasmand is écht belangrijker dan hoe het met jou gaat. Ga vooral zo door, want dit punt is extreem effectief in je stappenplan richting een burn-out.

#4 Grenzeloos zijn

Grenzen? Huh? Wat dan? Wat is dat? Heb je ze eigenlijk wel? Eeehm nee, anders zou je niet grenzeloos zijn. Jij gaat gewoon alleen maar voor het allerbeste. Overal wil je shinen. Uitblinken. Je hebt een soort aangeboren antenne die alleen maar voor skyhigh scoren gaat.

?
  • Save
 En het mooie: het is nooit goed genoeg. Ga zo door, de burn-out komt vanzelf in zicht.

#5 Haasten, rennen, vliegen

Ben jij ook zo’n type die alleen maar kan haasten, rennen en vliegen? Je loopt op een rap tempo. Je praat snel, want hey, dat kan weer tijd schelen. Er zit altijd een lijstje van to-do’s in je hoofd van alles wat nog moet.

Want oh.

Oh.

Oh.

Wat ben je druk en nog drukker. Je wéét niet eens hoe je tot stilstand kunt komen.

Geeft niet. Daar gaat die burn-out vanzelf voor zorgen. 

⛔
  • Save

#6 Denken dat perfecte moeders bestaan

Je weet het zeker: alles wat je moeder fout deed, ga jij beter doen. En niet een beetje beter. Nee, echt HEEL VEEL beter. En al die stralende social media-mama’s, zo wil jij ook zijn. Je wordt een droommoeder. De mama die alles doet zoals het hoort. Het plaatje in je hoofd is perfect. Alleen – hoe vreemd – het is nooit goed genoeg. De realiteit blijkt anders te zijn. Heel anders zelfs. Dus je gaat beter je best doen. Nog harder proberen. Reiken naar het onhaalbare. En je hebt gewoon helemaal niet in de gaten dat je steeds meer gefrustreerd raakt. Dat je misschien zelfs wel een nogal stressie mama bent. Au. 🤦‍♀️

#7 Onvoldoende bewegen en sporten

Laat me raden. Je bent te moe om te sporten. Je hebt geen tijd. Je vindt het stom. Er is geen sport die je leuk vindt.

Bla.

Bla.

Bla.

Ik ken ze hoor, je excuusjes. Denk jij maar lekker dat je energie krijgt van de hele dag stressen achter je notebook zónder je van je beeldscherm los te rukken. Of dat je lekker energie krijgt van bankhangen. Gewoon lekker inactief blijven en dit geen prioriteit geven. Het zal je jeuken.

#8 24/7 met je smartphone bezig zijn

Neeeeee joh, jij krijgt geen stress van je smartphone! Jij krijgt alleen maar stress ZONDER je smartphone. Heerlijk vind je het, die honger naar data, nóg meer informatie, pingeltjes, appjes, social media schouderklopjes en likes. Je smartphone zit 24/7 aan je hand geplakt, want oh wee als je eens iets zou missen! IEEEEKS! Er is maar één moment dat je smartphone buiten je zicht gaat en dat is als je gaat slapen. Maar: gelukkig ligt ie dan nog op je nachtkastje of onder je kussen, zodat je er steeds van wakker wordt. Zie dat als een soort bonus: slecht slapen helpt je extreem veel sneller aan een burn-out.

#9 Je hormonen niet serieus nemen

Nee, je bent niet in de (pre)overgang. Jij niet! En het is ook ZO niet sexy om toe te geven dat je last hebt van hormonale hysterische buien! Niet doen. Verwacht ook vooral dat je nog hetzelfde kunt als toen je een dertiger was. Je hebt geen last van hormonale schommelingen. Jij gaat er gewoon als een sexy badass chick doorheen komen. Al dat gezeur over hormonen, bah!

#10 Stress signalen compleet negeren

Ja, je bent vaak moe. Maar altijd moe zijn is hip. En ja, je hebt een kort lontje. Kunt je slecht concentreren. Hoofdpijn. Kuch-kuch. De lijst met klachten wordt steeds langer. Maar waar jij echt retegoed in bent, is net doen of ze er niet zijn. Dus neem nog maar een pilletje, joh. Wat kan jou het schelen! Het is je gezondheid maar. Echt totaal onbelangrijk. Tot die burn-out aan je voordeur klopt. Dan weet je ineens héél zeker dat je het tóch anders had moeten doen.

OMG!
💩
  • Save
Ik WIL geen burn-out!

Gelukkig maar! Ik snap je helemaal. Ik wil ook niet dat jij een burn-out krijgt, geloof me.

?
  • Save

Ik wil je gewoon even wakker schudden. Want ik weet: jij kunt wel tegen een stootje. 👊😉

Maar nu ben je wakker. Nu is het genoeg met je stressie leven. Nu gaan we er iets aan DOEN.

Verandering van een onrustig en stressie leven begint altijd bij jou.
Alleen jij kunt ervoor kiezen om het nu écht anders te gaan doen.
Dus kies. 💪
Voor jezelf. 🧡
Laat onderstaand je gegevens achter en ik geef je snel een belletje. Dan kunnen we samen – vrijblijvend en voor noppes – bespreken wat de weg terug is naar de energieke en relaxte jij.

Vul je gegevens in en ik geef je snel een belletje

Belletje doen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Save

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd